lauantai 12. joulukuuta 2015

Osto-ohjelmat kohta käyntiin?

Markkinoilla on ollut viime aikoina liikehdintää alaspäin. Minulla on käynnissä muutama osto-ohjelma, joiden seuraavat ostotasot saattavat pian aktivoitua. Lisäksi ajatuksissa oli lisäosto Outoteciin. Tässä tiivistettynä tilanne:

1) VNQ & VNQI: Globaalisti kattavaa Vanguardin kahden REIT-ETF:n settiä olisi tarkoitus ostella kun niiden kurssit alkavat laskea. VNQ on karannut 77 dollariin (ensimmäinen osto tapahtuu jos/kun 70 dollaria alittuu). VNQI in madellut matalammalla, ja alittaa ihan pian 50 dollaria. Ajattelin tämän osalta aikaistaa osto-ohjelman ensimmäisen oston 50 dollariin, ja jatkaa tästä viiden dollarin välein lisäostoilla alkuperäisen suunnitelman mukaan.

2) Seligson Russian Prosperity: Halventuva öljyn hinta ja maailmanpolitiikka kurittavat edelleen venäläisiä osakkeita. Seuraava 500 euron erä tulee ostoon 700 indeksipisteen alittuessa RTS-indeksissä (tällä hetkellä 777).

3) Outotec: Ostin ensimmäisen erän Outoteciä 3,8 euron kappalehintaan. Vaikka en osto-ohjelmaa tässä aloittanutkaan, niin seuraavan erän voisin ostaa esim. kolmen euron kappalehinnan alittuessa (nyt 3,5 euroa). Sinänsä ihan sopivassa kohtaa aloitettu nämä ostot, jos vertaa Oksaharjun blogosfäärissä kuuluisuutta saaneeseen Outotec osto-ohjelmaan joka blogimerkinän mukaan alkoi (vai alkoikohan oikeasti?) kuuden euron tasoilta.

10 kommenttia:

 1. Muut suorat osakesijoitukset eivät ilmeisesti vielä niillä tasoilla jotta ostot kiinnostaisivat.Fortum,Nordea ym laatuyhtiöt ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fortum ja Nordea eivät ole kumpikaan laatuyhtiöitä. Esim. Nordea kalpenee täysin SHB:n edessä.

   Poista
  2. "Laatuyhtiö" lienee määrittelykysymys. Muutoin arvasit oikein, eli en ole kovin innokas lisäostoihin tämän päivän kursseilla yleisesti ottaen. Yhtiökohtaisesti tilanteita tulee seurattua, Outotec yhtenä esimerkkinä.

   Fortumia on tullut jo ostettua vuosien varrella laskevaan kurssiin, ja sitä on omassa salkussa melko reilusti jo tällä hetkellä.

   Poista
 2. Vähän huonosti osto-ohjelmiin liittyen, mutta oletko avannut Nordnetissä valuuttatilin esimerkiksi dollareille? Itselle on vähän epäselvää mitä kuluja valuutanvaihdosta tulee, ja toisaalta olisi näppärää jättää vaikka dollari osingot dollari tilille..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen avannut Nordnetissä valuuttatilin dollareille, ja sinne tulee mm. omistamieni jenkkiyhtiöiden ja ETF:ien osingot. Nordnetissa löytyy hinnastot valuutanvaihdolle (tuossa alla olikin kommenttia), ja kyllähän se jotain maksaa. Ylimääräisiä valuutanvaihtoja kannattaa välttää. Hyvä idea siis että dollariosingot jäisivät dollareiksi, ja ne käytettäisiin suoraan dollarimääräisiin ostoihin.

   Poista
  2. Tämä oli hyvä vinkki, enpä ollut hoksannut. Eli ilmeisesti riittää vain se, että käy tuolla avaamassa USD-tilin, jonka jälkeen USD osingot tulee suoraan sinne?

   Poista
 3. Samoja ajatuksia, itse olen ajatellut painaa ostonappia, mikäli sykliset tulevat alas vielä n. 10 %. Näillä hinnoilla ei vielä ainakaan velkavipua

  VastaaPoista
 4. useimmitenväärässä15. joulukuuta 2015 klo 6.16

  Syyskuussa eka erä VNQI:tä hintaan 49.15 ja marraskuussa toinen hintaan 51.55 kun pelästyin, että juna jättää. Jos menee alle 50 taalan niin sitten pitää taas lisätä.

  VastaaPoista