lauantai 13. helmikuuta 2016

Osto Citycon, myynti DXSV

Turbulentti viikko loppui nousupäivään, mutta tein siitä huolimatta taas yhden lisäsijoituksen perjantain päätteeksi. Ostin noin tonnilla Cityconia kurssiin 2,07 e/kpl. Citycon on salkkuni toinen OMX-H:ssa listattu kiinteistösijoitusyhtiö (toinen on Sponda). Citycon on erikoistunut kauppakeskuksiin ja toimii Suomessa, Ruotsissa ja Balttiassa.

Cityconista odotan ennen kaikkea vakaata osingonmaksajaa, Spondan tyyliin. Hauska yksityiskohta Cityconin osinkopolitiikassa on siirtyminen kvartaaliosinkoihin. Jos joskus osinkotulot muodostavat minulle merkittävän tulonlähteen, ovat kvartaaliosingot huomattavasti miellyttävämpiä kuin kerran vuodessa maksettavat.

Olen harkinnut Cityconia aiemminkin, mutta toistaiseksi pitäytynyt ostoista. Jossain vaiheessa kun kurssit laskevat reippaasti, alkaa hintataso houkuttaa. Alla on Cityconin hinnan kahden vuoden kuvaaja, josta eilisen pohjahinta hyvin näkyy.


Oston lisäksi tein yhden myynnin, kun likvidoin kokonaan positioni DXSV-ETF:stä. Omistuksia tässä oli muutama tonni ja kirjasin tappioksi reilun satasen. Kyseessä oli ETF joka shorttaa euroalueen valtionlainoina. Sijoitusteesinä se, että euroalueen lainakorot lähtevät nousuun keskuspankkivetoisesti. Näin varmasti joskus tapahtuukin, mutta nyt näyttää siltä että lähiaikojen kehitys on ihan muuta. Ostin tätä viime vuoden toukokuussa (kts. merkintä) ja tarkoituksenani oli pitää sitä nousevan korkosyklin ajan. Tämä noususykli ei vielä ota tuulta alleen, palaan ehkä asiaan myöhemmin uudestaan. Lisäksi shortti-ETF on varsin spekulatiivinen sijoitus joka ei kuulu yleiseen strategiaani, joten myynti ei harmita sen ihmeemmin.

6 kommenttia:

 1. Eikö niin, että Sponda osti Forumin ja muita kiinteistöjä samasta korttelista Konstsamfundetilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Sponda osti kauppakeskuksen ja viisi muuta kiinteistöä samasta korttelista 576 miljoonan euron kauppahinnalla. Mielestäni ihan järkevä hankinta.

   Poista
  2. Kiitos huomioista! Spondahan se oli tietekin. Jostain syystä meni sekaisin nämä firmat tuon asian osalta. Varmaan siksi kun kirjoitin molemmista samassa postauksessa...

   Poista
 2. Itse toivoisin että jokaikinen yritys siirtyisi Suomessa kvartaaliosakkeisiin. Sen lisäksi että tulot olisivat tasaisempia (edellyttäen että haluaa joskus elää osingoilla), niin turha turbulenssi jäisi pois osakemarkkinoilta.

  Tarkoitan tuolla sitä, että kytätään hyviä osto tai myyntihetkiä kun osakkeiden arvo on tippunut noin osingon verran jne. Tai että keväällä on boostia "kun kohta saa osinkoja" jne.

  Toki samaa on pienimuotoisemmin neljästi vuodessa, mutta sen merkitys olisi huomattavasti pienempi.

  VastaaPoista
 3. Että himottaisi nuo Sponda ja Citycon, mutta onko järkeä hajautuksen kannalta jos harjoittaa jo itse asuntosijoittamista? Mitä olette tykänneet näistä kahdesta kaikenkaikkiaan?

  T: Ananas
  Yksinhuoltajan selviytymisopas
  http://neljajalkaamaassa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsehän pidän näistä, koska olen niihin sijoittanut :)

   Mitä hajautukseen tulee, niin Sponda & Citycon eivät tietääkseni yksityisasuntoihin sijoita vaan liikekiinteistöihin. Lisäksi sijoitusmuotona pörssiosakkeet vs. asunto ovat varsin erilaisia. Toki jos asununtomarkkinoihin vaikuttavat trendit kuten korkotaso liittyvät toki sekä liikekiinteistöihin ja asuntosijoittamiseen yleensä.

   Poista