tiistai 23. elokuuta 2016

20 maailman suurinta yritystä Nordnetin kampanjassa

Nordnet juhlii 20-vuotispäiviään ja tarjoaa sen kunniaksi ilmaista kaupankäyntiä maailman 20 suurimman yrityksen osakkeella tämän viikon ajan (kts. kampanjan ehdot). Tarjolla olisi seuraavanlainen kattaus:
 • Apple
 • Exxon Mobil
 • AT&T
 • Alphabet (Google)
 • Microsoft
 • Facebook
 • Wells Fargo
 • Johnson & Johnson
 • Novartis
 • China Mobile
 • Wal-Mart Stores
 • General Electric
 • Nestle
 • Coca-Cola
 • JP Morgan Chase
 • Procter & Gamble
 • Pfizer
 • Verizon
 • Amazon
 • Anheuser-Busch
Hyvä puoli lähes kaikissa näissä on olemassa oleva - tai olemassa ollut - kilpailuetu (muuten eivät olisi kasvaneet näin suuriksi). Osa firmoista on varsin varmoja tulos- ja osinkokoneita kuten Coca-Cola, kun taas osa on alustatalousbuumin nostattamia (Facebook, Amazon, Google).

Nyt kun näitä saa ostaa ilman kuluja, niin tässä olisi mahdollista tehdä mielenkiintoisia hankintoja vaikka pikkurahallakin. Hauska ajatus olisi esimerkiksi muodostaa oma pienikuluinen "Global Top 20" indeksisalkku näistä yrityksistä. Taidan jättää tekemättä, mutta ihan vaan viihteellisenä ideana tämä heitto :)

Mitä mieltä lukijat ovat? Onko kukaan aikeissa sijoittaa näihin yrityksiin nykyisillä kurssitasoilla? Itselläni on salkussa näistä vain Microsoftia (mukavalla 126 % kurssinousulla). Joku muukin tältä listalta mahtuisi mukaan, mutta markkinasykli mietityttää.

12 kommenttia:

 1. Mites toi WFC? Se ei ainakaan ole kauhean kallis...

  VastaaPoista
 2. Aika skeidaa ollu nämä Nordnetin kampanjat viime aikoina. Mielummin ostan noita 1 % kuluilla + 0,3 % valuutanvaihto Nordeasta joskus dropista, jos siltä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä Nordnet on jäänyt jälkeen hintakilpailussa, varsinkin pienillä merkinnöillä. Tästä syystä itse olen pyrkinyt ostamaan suurempia eriä, jos teen Nordnetin kautta kauppaa.

   Ymmärrän kyllä miksi Nordnet ärsyttää. Entinen hintajohtaja onkin yhtäkkiä piensijoittajalle kallis. Hintakilpailu tekee hyvää, ja ehkäpä Nordnet seuraa perässä? Itseänikin on alkanut ihmetyttää NN:n merkintäpalkkioiden suuruus...

   Tämä ei kuitenkaan tee NN:n kampanjoista sen huonompia tai parempia. Itselläni on Nordnetissa tili ja siksi mikä tahansa kampanja on lähtökohtaisesti kiinnostava. Mm. ETF-kuukausisijoitus-diili on itselleni todella hyödyllinen ja kustannustehokas.

   Poista
  2. Nämä kampanjat osuu aina yleensä pienen volyymin ja korkeiden hintojen aikakauteen.

   15 egee pitää maksaa kaupankäyntikuluja niistä etf:stä, kun myy. Itelläkin jotain 7 eri ETF:ää löytyy sieltä.

   Tän viikon ollu yhtä vähävaihtoista vähän päälle kuuden egen osaketta myynnissä ja tänään meni kaupaksi 6 kpl... Vähän vituttaa maksaa kaupankäyntikuluja tosta lystistä 7 egeä. Viimeksi samaa osaketta meni kaupaksi vähän yli 300 egellä, kun yritin kaikki myydä, että tätä menoa menee kaupankäyntikuluja joku 100 egeä, että saa alle tonnilla myytyä tavaraa ulos.

   Tarttee vissiin vaan holdata, niin pysyy 3 tähteä Sharevillessä. ^^

   Paljonko tällaiselle blogille tulee hittejä päivässä?

   Tienaako mainoksilla?

   Pitäiskö munkin? Mun vuosituotto Nordnetissä on 30 % tältä vuodelta ja Nordeassa kahdelta kuukaudelta vähän päälle 10 prossaa.

   Poista
  3. Joo, toivottavasti kaupankäyntikulut ovat sitten joskus pienemmät kun tulee itse enemmän myytyä :) Yritän pitää myynnit minimissä, ja lähinnä ostella halvalla (useimmat ETF:t ilmaiseksi NN:n kautta kuukausittain) tai isompia eriä kerralla. NN ei taida sopia pienten erien päiväkauppaan noilla palkkioilla...

   Blogille on kertynyt historian aikana hittejä vähän yli 700 000 kpl, päivässä yleensä 200-1000 kpl. Noilla google-mainoksilla ei paljoa tienaa, enemmän tulisi jos harrastaisi affiliate-linkkejä tai muita kampanjoita.

   Poista
 3. Ei kiinnosta ja en ymmärrä miksi Nordnetin mainoksista pitää tehdä blogikirjoituksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen Nordnetin asiakas, ja tässä blogissa kirjoitan itseäni koskettavista asioista, siksi :)

   Olen myös OP:n asiakas, ja kirjoitin tänä vuonna useaan otteeseen OP:n merkintäpalkkiottomasta suomiosake-kampanjasta, jota hyödynsin lukuisissa ostoissa:

   http://laiskasijoittaja.blogspot.com/2016/01/pienia-lisaostoja-fortum-outotec-ja.html

   Nordnet näyttää herättävän ärtymystä, koska on näkyvä peluri ja viime aikoina jäänyt jälkeen hintakilpailussa. Minä en kuitenkaan saa Nordnetin "mainostamisesta" mitään korvausta (ei affiliate linkkejä), joten tässä ei ole mitään ketun häntää kainalossa :)

   Poista
 4. Kyllä siellä olisi tarjolla omaan sijoitussuunnitelmaan sopivia osinkoaristokraatteja, mutta, mutta... liian kalliilta tuntuvat. Siitä huolimatta, että filosofiana olisikin ikiholdaus ja kasvava osinko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Ajankohta ei miellytä itseänikään, mutta sitä yrittää keksiä kaikenlaisia hyviä syitä lisäsijoituksille :)

   Poista
 5. Nordnetin kuluista rutistaan, koska Nordnetin asiakkaana on mukavaa mutta kulut kismittää. Jos Nordnet tarjoaisi huonoa palvelua, niin sieltä vaan lähdettäisiin sen ihmeemmittä rutinoita menemään.

  Mutta osakkeisiin. Ei mutta kun kulut, niin. Päätin että ostan lisää osakkeita vain positioihin joita mulla jo on, etten loisi itselleni tilannetta missä mulla on ne pari hikistä Walmartin osaketta, jotka ehkä joskus päädyn myymään 15 euron kuluilla. Koska aikoinaan viime vuonna sain GE:tä ja XOM:ia tosi halvalla, mutta käteistä ei ollut silloin riittävästi ja positiot jäivät torsoiksi, niin täydensin niitä nyt pikkurahalla hiukan, ettei jatkossa kismitä. Sitten sainkin osinkoja ja ostin vielä yhden GE:n ja yhden KO:n osakkeen. Tämä ei tarkoita välttämättä sitä, että nämä osakkeet olisivat mielestäni nyt ostohinnoissa, tämä oli pelkkää psykologiaa.

  No mutta, tässä kävi kuitenkin heti ilmeiseksi miten hienoa olisi, jos voisi aina ostaa lisää osakkeita vaikka muutamallakin kympillä kerrallaan. Eli tavallaan ampuivat itseään jalkaan. Ja sitten ostinkin Degiron kautta 3 GM:n osaketta yhteishintaan $96 + kulut (0.05EUR + $0.012).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaus edelliseen: siis kulut tietysti 0.5EUR + $0.012.

   Poista