keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Päivän eka Trump-treidi: Lisää Nokiaa salkkuun

Hyvää huomenta. Tai monen mielestä ei niin kovin hyvää.

Koska tämä on sijoitusblogi, jääköön yllä lausuttu ainoaksi poliittiseksi kommentiksi liittyen USA:n presidentinvaaleihin. Hommahan on nyt niin että Donald Trumpista tulee seuraava Yhdysvaltain presidentti ja markkinoilla tämä tulee näkymään epävarmuuden lisääntymisenä.

Aivan ensimmäiseksi tulemme näkemään reippaan markkinalaskun. Pidemmällä aikavälillä luulen, että maapallo jatkaa edelleen pyörimistään. Oma sijoitusajatukseni tälle päivälle on ostaa paria osaketta/ETF:ää, joita olen jonkun aikaa seuraillut ja hyödyntää mahdollisesti tilapäiseksi jäävä alennusmyynti.

Tein OMX-H:n avauksesta päivän ekan "Trump-treidin". Ostin lisää Nokiaa salkkuun 250 kpl hintaan 3,88 euroa /kpl. Edelliset Nokiat ovat ostettu huomattavasti halvemmalla, mutta toisaalta tämäkin hinnoittelu tuntuu järkevältä, koska Nokia on lasketellut melko reilusti viime aikoina, ja uskon sen kuuluvan pidemmän ajan voittajiin verkkobisneksessä.

Trump-treidit saavat mahdollisesti jatkoa illemmalla, kun USA:n pörssi aukeaa...

Mitäs blogin lukijat ovat mieltä tilanteesta? Paljon melua markkinoilla - mihin päin lähdetään?

5 kommenttia:

 1. Aamudippi näyttää oikenevan yllättävän nopeasti. Nokian osto heti aamusta oli ehkä hyvä idea. Katsotaan onko jenkkipörssien avauksessa millainen tunnelma...

  VastaaPoista
 2. Varmasti hyvin samanlainen vaikutus kuin Brexit-tuloksella. Iso dippi joka kestää päivän tai kaksi, korkeintaan perjantaihin saakka. Viikonloppuna ihmiset huomaavat ettei asialla olekkaan niin isoa merkitystä loppujen lopuksi ja kurssit ponkaisevat ylös. Koska Nordnetin välityspalkkiot Suomeen ovat "kohtuulliset" ja jenkkeihin on nyt 0€ tarjous niin itse joutuu valitettavasti passaamaan Suomi-osakkeiden dipit ja seuraamaan mitä ostoksia pystyy tekemään rapakon takaa kun mahdollisuus kerta nyt on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuo Suomen ohittaminen johtuu ihan käteiskassan riittämättömyydestä. Tietysti voisin nostaa hätävaratilin puolelta ja siirtää takaisin loppuvuoden aikana, mutta jätän sen tekemättä ellei nyt mitään 20% dippejä osu kohdalle hyvissä osingonmaksajissa :) 40€ osakkeen arvosta 5% tiputus ei ole kuin 2€ joten suuria voittoja tuolla ei tee ilman useiden kymmenien osakkeiden ostamista :)

   Poista
 3. useimmitenväärässä9. marraskuuta 2016 klo 13.57

  Japanissa mentiin alas reipas viisi prosenttia, Helsingissä näkyisi jäävän kahteen. Toivoin yli kymmenen prosentin laskua, sitten olisi pitänyt laittaa ostohattu päähän.

  VastaaPoista
 4. Päivän ainoa Trump-ostos minulla niinikään Nokiaa suurinpiintein samaan hintaan, vaikka firma alkaa olla jo aika vahvassa ylipainossa. Mielestäni hinnoittelu on vahvasti alakanttiin.

  T. Ikiholdaaja

  VastaaPoista