sunnuntai 28. toukokuuta 2017

DB X-trackerit laskevat hallinnointipalkkioita

Bongasin Nordnetin blogista että Deutsche Bankin ETF-linjasto DB X-trackers täyttää 10-vuotta, ja tämän kunniaksi useiden tuotteiden hallinnointipalkkiot laskevat.

Kaivelin vähän blogiarkistoa, ja huomasin että olin melko varhaisessa vaiheessa liikkeellä tämän tuotepaletin asiakkaana - ostin vuonna 2009 DB X-trackersin kehittyvien markkinoiden ja reuna-alueiden ETF:iä. Aikanaan nuo olivat ensimmäisiä askeliani ETF-sijoittamisen ihmeelliseen maailmaan. Sittemmin olen päätynyt vaihtamaan molemmat tuotteet kustannuksiltaan edullisemppiin iSharesin tuotteisiin (IS3N ja FM).

Nyt DB tulee takaisin kilpailuun ainakin osittain (kts. kaikki alennukset täältä). Itselleni merkittävää on erityisesti se, että DB X-trackerseissa on paljon osingot uudelleensijoittavia tuotteita, joita on myös mukana Nordnetin merkintäpalkkiottomassa kuukausisijoittamis -ohjelmassa. Kehittyvien markkinoiden ETF (DBX1) ei mielestäni vieläkään muutu mitenkään kilpailukykyiseksi hallinnointipalkkion laskiessa 0,49 %:iin. Muita mielenkiintoisia ja mahdollisia kk-sijoittamisvaihtoehtoja tuolta kuitenkin löytyy:
 •  DX2J: DB X-trackersin eurooppalaiset pienyhtiöt -ETF (MSCI Europe Small Cap Index) joka uudelleensijoittaa osingot. Kulut laskivat 0,40%:stä 0,30 %:iin. Tämä oli jo valmiiksi mukana  kuukausittaisissa ETF-sijoituksissani, joten alennus osui mukavasti kohdalleen. Olin tähän päätynyt jo aiemmin, ja nyt olen entistä tyytyväisempi asiakas.
 • XDUK: FTSE 100 indeksi. Tällä saisi hyvin edullisesti UK:n markkinoita salkkuun osingot uudelleensijoitettuna. Kulut 0,09 %! Mielenkiintoinen case Brexitin jälkeen tai miksei ennenkin.
 • D5BG & DBXN: Euroalueen yrityslainat ja valtionlainat. Hallinnointipalkkiot erittäin kohtuulliset 0,16% ja 0,15%. Nämä ovat mielenkiintoisia joskus tulevaisuudessa kun korkotasot ovat jälleen korkeammalla.

8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista. Herätti ajatuksia. Ehkä pitäisi minunkin alkaa sijoittaa vähäkuluisiin ETF-kohteisiin suorien osakesijoitusten ohella. Osa salkusta olisi järkevästi hajautettu kansainvälisille markkinoille, vaikka toki kotimaan pörssissä pysyisinkin edelleen suorien osakesijoitusten harrastajana. Pitää miettiä. Muun muassa tämän takia nämä blogit ovat hyödyllisiä seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ETF:llä hajauttaminen on tätä nykyä helppoa ja edullista. Suosittelen!

   Poista
 2. Erinomaista! DB-X trackerit osuivat itselleni melko aikaisessa vaiheessa niiden osinkojen uudelleensijoituksen vuoksi. Tämä oli tosi monta vuotta sitten. Tällä hetkellä ei ole yhtään salkussa ja iShareseja on. Mutta kenties päädyn takaisin asiakkaaksi.

  VastaaPoista
 3. Noin kolmasosa sijoituksistani on DB X-trackereissä, joten tosiaan mukava juttu :)

  VastaaPoista
 4. Hei,

  Mitä kautta muuten sijoitatte DB X-trackersin tuotteisiin. Jos sijoittaminen tapahtuu erilliseltä tililtä niin meneekö siitä vielä erikseen maksuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nordnetin tililtä. Siinä määrin kuin nämä ovat Nordnetin kk-sijoitusohjelmassa (esim. DX2J), erillisiä merkintäpalkkioita ei mene. Erillisissä ostoksissa luonnollisesti sitten taas menee. Suosittelen tsekkaamaan nämä omalta välittäjältäsi.

   Poista