keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Cramo salkusta pois vuosikymmenen jälkeen, tilalle eurokiinteistöjä

Se oli hyvä tarina, nimittäin sijoitukseni Cramoon. Tein ensimmäiset sijoitukset vuonna 2008 melko pienillä summilla. Hankintahintojen keskiarvo oli 8,39 e/kpl ja hankinta-arvo 1543 euroa. Myin nämä Cramot pois tänään salkusta 19,34 euron kpl-hinnalla, puhdasta voittoa tästä tuli 2015 euroa. Nousua tuli siis 133 %, ja matkan varrella reilusti osinkoja. Hyvä sijoitus ja todellakin "laiskan sijoittajan" strategian mukainen.

Miksi myin Cramot? Tämä johtui suunnattomasta ärsytyksestä mikä liittyy Cramon jakautumiseen. Adapteo listataan Tukholman pörssiin ja omalla arvo-osuustililläni (OP:ssa) tämä tulee näkymään "listaamattomana sijoituksena". Jos Adapteon haluaa myydä, tästä tulee "selvityskulu" 123 euroa, kaupankäyntikulu 24 euroa, ja varmaan vielä jotain muuta mukavaa päälle :)

Jos piensijoittajan asema on ajateltu näin huonosti, niin mieluummin vien vähät rahani muualle. Vaikka myynnistä tulikin nyt veroseuraamuksia ja ehkä siksi ei olisi kannattanut myydä, niin en vain jaksa ajatusta tuosta Adapteon listaamiskohtelusta.

Sijoitin osan näistä rahoista (n. 2000 euroa) saman tien Euroopan kiinteistömarkkinoita trackaavaan ZPRP-ETF:ään. Olen sijoittanut tähän jo aiemminkin, ja nyt siellä alkaa olla mukava potti.

Seuraavaksi odotellaan sitten uutisia USA-Kiina kauppasodasta. Markkinat lähtevät varmaan johonkin mielenkiintoiseen suuntaan lähiaikoina. Jos suunta on alaspäin, niin käteiskassassa odottaa edelleen reilut 30 Keuroa valmiina.

2 kommenttia:

  1. k on kilo, eli 10^3=1000
    K on kilo, eli 2^10=1024

    tämä pieni ero näkyy siinä, että käyttis ei näe ihan yhtä paljon tilaa kovalevyllä mitä sen päälle liimatussa tarrassa lukee.

    VastaaPoista