perjantai 17. huhtikuuta 2020

Osakesäästötilin tilannepäivitys & lisää titaniumia

Osakesäästötilin viidestä osakkeesta kaikki ovat jo maksaneet tänä vuonna osinkoja Konecranesia lukuun ottamatta (tämä lykkääntynyt osinko saattaa tietääkseni tulla vielä myöhemmin).

Suurimmasta osingosta vastasi Titanium, joka maksoi noin 7,5% osingon kymppitonnin ostohinnalleni. Minulla on OST:lle sellainen idea että osingot sijoitettaisiin pitkälti takaisin samoihin firmoihin jotka niitä maksavat. Siispä ostin OST:lle tänään lisää Titaniumia kurssiin 7,98 e/kpl suunnilleen samalla summalla mitä irtosi osinkoa eli n. 800 eurolla.

Osakesäästötilin kokonaisarvo on tätä kirjoitettaessa 45 642 euroa. Laskua on tullut vähän yli 10%. Tämä on mielestäni erittäin hyvä tilanne, ottane huomioon että aloitin OST-tilin äärimmäisen huonoon aikaan eli vuoden alussa. Sain tilannetta kuitenkin pelastettua sopivasti ajoitetuilla myynti- ja ostoliikkeillä.

OST:llä on tällä hetkellä käteistä odottamassa 8760 euroa. Tarkoitus olisi luonnollisesti ostaa näillä lisää osakkeita takaisin kurssien pudottua. Pahasti alkaa kuitenkin polttelemaan nämä rahat kun seuraa yllättävän sitkeää nousua koronakuopasta. Mielestäni on kovin erikoista, että kurssit joillain markkinoilla (esim. S&P500) ovat jo ylempänä kuin vuoden 2018 alussa, vaikka maailma näyttää täysin erilaiselta.

Vieläköhän tullaan alemmas? Olisi mukava päästä sijoittamaan OST jälleen täyteen osakepainoon.

4 kommenttia:

 1. Päädyin lisäämään Sampoa. Realty income tuli uutena positiona pari viikkoa sitten. Muistaakseni itsekin olet joskus Sampoa ostanut? Onko positio jo täysi vai vielä tilaa lisäyksille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin Sampoa koronakuopan pohjalta hintaan 22,7 e:

   https://laiskasijoittaja.blogspot.com/2020/03/salkun-myllaysta-koronakriisin-keskella.html

   Ja Sampoa on ollut salkussa jo vuonna 2009 näköjään :)

   https://laiskasijoittaja.blogspot.com/2009/08/toinen-merkinta-salkku-auki.html

   Tällä hetkellä Sampo-positio taitaa olla siis täynnä. Hyvä firma pitkään salkkuun uskoisin, vaikka pankkisektorin vaikeudet rokottavat nyt lähiaikoina.

   Poista
 2. Mahtaisko ainakin jenkkimarkkinat kuitenkin rysähtää vielä alas sitten kun Coronan korkein kärki on siellä saavutettuna. Tällä hetkellä tauti on siellä alkuvaiheessa ja karanteeni hoidettu Ruotsin malliin niin voisi kuvitella että vaikutukset ovat sen mukaiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaista itsekin odottelen. Rysähdyksen määrä on toisaalta mysteeri ja FED tappelee sitä vastaan. Yhtä kovaa pudotusta kuin maaliskuussa ei kerralla varmaan tule.

   Poista