maanantai 6. heinäkuuta 2020

Konecranes: tämän vuoden osinkojen uudelleensijoitus

Ostin äsken rutiininomaisesti Konecranesia n. 350 euron edestä. Miksi tällainen pikkusumma? :)

Syy ostoon on osakesäästötili ja suunnitelma juoksuttaa "viittä hevosta" kilpaa sen sisällä sijoittamalla osingot uudestaan kuhunkin osakkeeseen. Mikään pakkohan ei olisi näin tehdä, mutta itselleni tämä on mielenkiintoinen kokeilu, jossa pääsee seuraamaan osakkeen kokonaistuottoa yli ajan ilman väliin tulevia veroseuraamuksia.

Konecranesin osinko oli tänä vuonna varsin huono verrattuna aiempiin vuosiin. Koronakriisi leikkasi sen lähes puoleen edellisvuodesta. Uskoisin että tulevina vuosina osinko tulee taas kasvamaan.

OST:n sisäistä kisaa johtaa kuitenkin Konecranes, jonka arvo on yli 11000 euroa. Perää pitää L&T 9000 eurolla. Ihan reilu tämä vertailu ei ole, koska myin ja ostin Konecranesia koronakriisin aikana siten että vältyin suurimmalta romahdukselta. Mutta näillä mennään. Näillä näkymin en ole myöskään myymässä OST:ltä mitään, joten kilpajuoksu saa jatkua markkinavetoisesti ja osinkoja sijoitellen tulevina vuosina.

OST:n kokonaisarvo pyörii tasan 50 keuron hujakoilla, joten koronakriisin yli on menty ilman isompaa tuhoa. Tulevasta kurssikehityksestä on taas hyvin vaikea sanoa. Vaikka tuntuisi luontevalta että kurssien pitäisi laskea koronan jyllätessä, niin jostain syystä (FED/EKP?) globaalit osakemarkkinat tuntuvat nousuvoittoisilta. En uskalla lähteä taistelemaan trendiä vastaan. Käteiskassa on kuitenkin valmiina jos lasku koittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti