keskiviikko 18. lokakuuta 2023

Korkosalkku lähestyy 50k:ta

Korkosijoittajan kissanpäivät jatkuvat. Pitkät korkorahastot ja -ETF:t halpenevat samalla kun jenkeissä ja Euroopassa korot etsivät uusia huippuja. Nopea käännös alaspäin koroissa ei toteutunutkaan, vaan korkeiden korkojen aika näyttää jatkuvan ainakin hieman pidempään kuin aiemmin arveltiin.

Tämä tarkoittaa erinomaista mahdollisuutta kasata korkosalkku. Itselläni ei korkosijoituksia ole koskaan ollut kovin paljoa, mutta tänä vuonna tuli ensi kertaa pitkään aikaan paikka lähteä mukaan oikein kunnolla. Tuotto-odotukset ovat pitkissä koroissa mielestäni loistavat. Kuponkikorot ovat 4-6% välillä ja arvonnousua tulee myös aikanaan kun korot laskevat. 

Korkojen laskua odotellessa olen saanut kasattua korkosalkun n. 47k tietämille. Suurimmat sijoitukset ovat Seligsonin Euro Corporate Bond ja Euro Obligaatio (yht. lähes 30k) ja sitten loput on Evli Pohjoismaat Yrityslaina -rahastossa ja kahdessa jenkkikorkoihin sijoittavassa ETF:ssä.

Tänään täyttelin korkosalkkua myymällä pois EMQQ-ETF:n (kehittyvien markkinoiden teknologiayhtiöt), ja otin tilalle 4k edestä Seligsonin rahastoja + jenkkikorkoja.

Tavallaan toivon että aikaikkuna pysyisi auki vielä vaikka vuoden. En usko että vastaavaa tilaisuutta kasata korkosalkkua tulee enää aikoihin vastaan.

3 kommenttia:

  1. Kuponkikorot voivat olla 4-6% p.a. mutta defaultit pitävät huolen siitä että nuo eivät toteudu. Ja entä mitä jos korot jatkavat nousuaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huomiosta ja kysymyksestä! Ainakin nuo Seligsonin rahastot sijoittavat "hyvälaatuisiin" lainoihin, eikä esim. high yieldiin, missä defaultit ovat yleisempiä. En itse odota että esim Euromaat alkavat defaulttaamaan lainojaan, odotatko sinä? Jos korot jatkavat nousuaan, ostan lisää näitä rahastoja. Se on muutenkin suunnitelmissa. Jos korot laskevat maltillisesti, ostan silloinkin lisää. Vasta kun korot ovat laskeneet selkeästi, lopetan ostot.

      Poista
  2. Terve Nimetön, voitko avata mitä tarkoitat "defaultit pitävät huolen" että kuponkikorot ei toteudu? Itse yritän parhaani mukaan opiskella korkosijoituksen kuvioita.

    VastaaPoista