maanantai 29. elokuuta 2011

Joko markkinapohjat nähtiin? (kysely)

OMXH-Capissa nähtiin tämän vuoden markkinapohjat 8.8. Onnistuin keskittämään melko monta ostoa lähelle tätä päivää. Jos pohjat olivat tässä, niin olen varsin tyytyväinen ajoitukseen. Toisaalta volatiliteetti on viime aikoina ollut niin suurta, että lähiaikojen kehitystä on hyvin vaikeaa ennustaa. Yritetään kuitenkin :)

Laitoin oikeaan palkkiin pienen kyselyn - joko markkinapohjat nähtiin? 

Vai tullaanko tänä vuonna vielä alemmas?

Vai onko blogin lukijoissa sellaisia jotka uskovat väliaikaiseen nousuun, mutta laskuun pidemmällä aikavälillä (viimeinen vaihtoehto)?


3 kommenttia:

 1. Alemmas tullaan.

  Pohjien jälkeen on tullut vain huonoja uutisia, ja tällä viikolla tulee lisää.

  Perjantainen ja maanantain kurssinousu jouhtui Bernanken ja Lagarden puheenvuoroista Jackson Holessa. Niiden sisältö oli täysi nolla.

  Kunhan markkinat tajuavat tämän taas, niin aletaan lasketella.

  Lisäksi syyskuussa on taas eurokokouksia, joissa ei saada mitään aikaan.

  VastaaPoista
 2. Joo itse uskon myös, että alas vielä tullaan. Jotenkin en ymmärrä miksi markkinat nousevat nyt Bernanken tyhjien lupausten mukailemana. Tällä viikolla Italia joutuu myymään lainojaan ilman EKP:n apua ja myös Espanja on kohta vuorollaan. Ranskalaisten pankkien tilanne on surkea ja samoin kreikkalaisten. Qatarilainen raha auttaa vain päiviksi, ei viikoiksi.

  Syyskuun 7. päivä näemme saksalaisten päätöksen tukipakettien perustuslaillisuudesta ja 9. päivä Kreikka ilmoittaa ettei suostu talouskuristukseen ellei 90% yksityisistä rahoittajista ole mukana lainojen vaihdossa pidempiaikaisiksi pienemmillä koroilla. Tällä hetkellä yksityisen sektorin osallistumisprosentti taitaa olla 60% tienoilla.

  Tiukkaa settiä on tulossa ja yksikin noista pompatessaan voi aiheuttaa ketjureaktion pankkien luottamuksessa toisiinsa. En millään jaksa uskoa, että kaikki lähiaikojen uutiset tulevat olemaan positiivisia.

  VastaaPoista
 3. Konsensus näyttää olevan vahvasti, ettei kurssipohjia ole vielä nähty.

  Tästä voisi tehdä sen johtopäätöksen, että ihan kaikkia pelimerkkejä ei vielä kannata laittaa kiinni, vaan odotella edullisempia kursseja ennen lisäostoja.

  Toisaalta... Yleensä silloin kun suurin synkkyys vallitsee, löytyvät myös kurssipohjat. Tästä näkökulmasta voi arvuutella, että ehkä ne ovat jo löytyneet :)

  Olen itsekin varsin pessimistinen Euroalueen kykyyn hoitaa taloudellisia ongelmia. Luulen, että tämä näkyy myös markkinoilla niin valtionlainojen korkeissa koroissa tietyillä euromailla, että osakekursseissa. Tästä syystä sekä positiivisilla, että negatiivisilla uutisilla on iso painoarvo lähiaikoina. Eilen CNBC:llä mietittiin, että "no bad news from Europe is good news" :)

  VastaaPoista