torstai 18. elokuuta 2011

Juna palaamassa takaisin asemalle?

Sijoittajien keskuudessa käytetään usein vertausta junasta joka jättää asemalle, jos ei tajua ostaa osakkeita ennen kurssinousujen alkua. Reilu viikko sitten näytti siltä että kurssipohjat oli ehkä nähty ja juna nytkähti liikkeelle. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että seuraavakin porukka matkustajia mahtuu hyvin mukaan.

Omat lähiaikoijen "pohjaongintani" (Kesko, Stockmann, Rautaruukki, Talvivaara) ovat vielä jonkin verran plussalla lukuunottamatta Talvivaaraa joka on osavuosikatsauspettymyksen takia suunnilleen ostohinnoissa. Täytyy myöntää että aloin pikkuhiljaa ajatella ajoituksen onnistuneen. Ehkäpä näin, mutta lähiaikoina voi tulla vieläkin parempia ostotilaisuuksia. Maailmantaloudessa on nyt kaikenlaista murhetta, päällimmäisenä Euroopan velkaongelmat ja globaalin talouskasvun hidastuminen. Kaiken huipuksi Suomi on vielä hämmentämässä mukana Kreikan tukipaketin toteutumista, saa nähdä miten käy...

Olen valmistautunut tekemään lähiaikoina lisäostoja. Aion kuitenkin odotella, että kurssit putoavat kunnolla vielä tämänpäiväisistä ennen kuin painan ostonappia. Sain nimittäin edellisien pohjien lähettyviltä tehtyä jo ihan reilusti ostoja, joten psykologista painetta pohjaongintaan ei enää ole - ellemme siis näe vieläkin suurempaa pudotusta! Kovin paljon tähän ei vaadita, ainoastaan muutama reipas laskupäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti