perjantai 5. elokuuta 2011

Ostajan markkinat: Keskoa ja Stockmannia lisää

Kuten pari päivää sitten suunnittelin, jatkoin ostoja nyt kun markkinat ovat hakanneet OMXH:ta erityisen voimakkaasti alaspäin. Vaikka makrotaloudelliset syyt varmasti puoltavatkin laskua, niin perifeerisen Suomen osakkeet ottavat jokainen osumaa aivan suhteettomasti.

Vai mitä sanotte Keskosta ja Stockmannista? Molemmilla menee suhteellisen hyvin - Keskokin julkaisi juuri kelpo tuloksen. Molempien kurssit olivat kuitenkin tänään hyvin lähellä finanssikriisin pohjiaan! Mielestäni tämä on räikeä ylireagointi ja täten aivan mahtava ostotilaisuus.

Näillä mietteillä ostin siis molempia tänään lisää salkkuun. En voi vain olla käyttämättä tällaista ostotilaisuutta.

Tässä vaiheessa olen tyytyväinen siihen, että olen pitänyt käteisvarantoja n. 10 % salkun kokonaisarvosta (kts. aiempi merkintä täältä). Ilman valmiina olevaa käteistä en voisi hyödyntää sellaisia ostotilaisuuksia kuin tänään nähtiin.

Ja jos jatkoa seuraa näille kurssilaskuille, niin olen valmis jatkamaan ostoja. Oikeastaan edullisista suomalaisosakkeista on nyt runsaudenpulaa - voisin lisätä mielelläni vielä Metsoa, Capmania, Cramoa, Rautaruukkia, Talvivaaraa jne.

Toisaalta haluan olla kuitenkin jossain määrin kärsivällinen, etteivät kaikki käteisreservit kuluisi ennen kuin tämän vuoden pohjat osuvat. Voi olla että ne olivat tänään tai voi olla että OMXH laskettelee vielä parikymmentä prosenttia. Joka tapauksessa uskon, että pitkässä juoksussa tämän päivän ostokset olivat varsin hyvä diili.

3 kommenttia:

 1. "Molempien kurssit olivat kuitenkin tänään hyvin lähellä finanssikriisin pohjiaan!"

  Stockmann oli 10 eurossa (nyt 15-16 euroa), Kesko käväisi 15 eurossa (nyt 23-24 euroa). Lähellä ja lähellä.

  VastaaPoista
 2. Mielestäni olivat kyllä suhteellisen "lähellä" pohjia, mutta katsonkin asioita enemmän kokonaiskuvan kautta enkä absoluuttisten pohjien. Pitkä aikaväli ratkaisee.

  Joka tapauksessa tämän päivän ajoitus oli ihan ok, kurssit kääntyivät näköjään nousuun noin tunti ostosteni jälkeen kun Jenkkilän työvoimaluvut ylittivät odotukset. Maanantaina voikin sitten taas olla eri ääni kellossa, mutta katsotaan jospa viikonlopun ajan ehtisi olla tyytyväinen päivän kauppoihin :)

  VastaaPoista
 3. "Tässä vaiheessa olen tyytyväinen siihen, että olen pitänyt käteisvarantoja n. 10 % salkun kokonaisarvosta"

  Tälläisinä hetkinä tämä aina korostuu. Omalta kohdalta harmittavasti näiden varantojen kasaaminen oli vasta alussa muutamissa prosenteissa, kun uusi kriisi tuli.

  VastaaPoista