torstai 11. elokuuta 2011

Myllerrys jatkuu - pientä säätöä

Harvoin markkinat tarjoavat sellaista viihdettä kuin näinä päivinä. En väitä, että olisi erityisen miellyttävää katsoa salkun sulavan pari tonnia päivässä. Mutta sen verran olen oppinut pidemmän aikavälin sijoittamista, ettei se ole kovin epämiellyttävääkään - se vain kuuluu asiaan.

Tällaiset ajat antavat mahdollisuuden oppia markkinapsykologiasta, sekä opetella sijoittamisessa tarvittavaa kärsivällisyyttä. Näissä molemmissa ainakin minulla on paljon opittavaa.

Tällaisena aikana on myös otollista tehdä ostoja pitkään salkkuun. Itse lisäsin jälleen DXET:tä (Euro Stoxx 50), kun sitä nyt sattui saamaan kahden vuoden pohjahintoihin. Joka tapauksessa tavoitteeni on pitää tätä mainiota 0% kulurakenteen ja osingot uudelleensijoittavaa ETF:ää yhtenä salkun keskeisenä sijoituksena (kts. ajatuksia täältä ja täältä).

Tällä kertaa rahoitin ostoksen myymällä Telesteen osakkeet tappiolla pois. Olen ollut Telesten kanssa todella kärsivällinen ja en yleensä harrasta myyntejä, mutta tässä tapauksessa koin "vaihdon" järkeväksi pidemmällä aikavälillä. Lisäksi saan tästä toki verotuksessa hyödynnettäviä tappioita.


1 kommentti:

  1. Itse tein semmoisen pikkutempun, että myin yhden ETF:n pois tappiolla ostaakseni toista ETF:fää, joka seuraa samaa indeksiä.

    VastaaPoista