keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Osto: PZD

Aiemmin tänä vuonna pohdiskelin PZD-ETF:n (Cleantech Portfolio) lisäystä. Tänään salkkuun tuli hankittua kohtuullinen määrä lisää alle 22 dollarin kpl-hintaan, joka oli tähän mennessä halvin erä kyseistä ETF:ää.

Miksi sitten PZD juuri nyt, kun eurokriisi puskee päälle ja cleantech yleisestikään ei ole maailmantaloudessa kovin pop? Vastaus on, että juuri näistä syistä. PZD:n kurssi on nimittäin historiallisesti varsin alamaissa verrattuna vaikkapa S&P 500 indeksiin (kts. kuviot 5 vuoden ja 1 vuoden kehityksestä verrattuna S&P 500:aan.Ylempänä olevasta viiden vuoden käyrästä näkyy, että PZD on tyypillisesti ollut "korkean betan" sijoitus, sillä se on noussut ja laskenut nopeammin kuin S&P 500. Viimeisen vuoden aikana PZD on kuitenkin jäänyt kuitenkin indeksille todella merkittävästi. Miinusta on tullut vuodessa n.25 %, kun S&P 500 on vuoden takaisissa lukemissa.

Sijoitusmaailmassa tuotoilla on tapana palautua takaisin kohti keskituottoja tietyllä aikavälillä. Cleantech-sektori oli ennen finanssikriisiä ehkä jopa pienessä kuplassa, mutta tällä hetkellä se näyttäisi olevan ennemminkin alamaissa. Mielestäni nyt oli siis sopiva hetki lisätä nimenomaan PZD:tä salkkuun.

Mitä cleantechin alisuoritumiseen yleisesti tulee, niin hiljattain asiasta on kirjoitettu myös täällä. Kyseisessä artikkelissa ounastellaan tuulien kääntymistä pikkuhiljaa takaisin cleantech-sektorin suosioksi. Viime aikaiset euroalueen kasvupolitiikkapuheet voi myös tulkita tästä näkökulmasta lupaaviksi, sillä mahdollisista talouskasvun elvytysrahoista osa valunee cleantech-sektorille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti