perjantai 18. toukokuuta 2012

Ostot jatkuvat: Fortum

Ei näitä hintoja voi seurata sivusta. Tänään Eurokriisitunnelmissa salkkuun tarttui erä Fortumia hintaan 15.29. Oston logiikka oli vähän sama kuin eilen Spondan kanssa, eli hyvää salkun peruskiveä halvalla.

Olen aiemmin hankkinut Fortumia jo pariin otteeseen kohtuu hyvään hintaan finanssikriisin keskeltä ja tänään lisäsin omistuksia reilusti lisää. Näin siinä vaan kävi, että Fortumin kurssi palasi takaisin "asemalle" eli hyvin lähelle vuoden 2009 pohjiaan, ja myös jonkun verran alle aiempien ostohintojeni.

Fortum on ollut viimeiset neljä vuotta tasainen osinkokone, osingon ollessa tasan 1 eurossa. Tämän päivän kurssilla osinkotuotto alkaa olla todella hyvä. Jatkossa investointien alkaessa tuottaa hedelmää osinkotasokin tullee nousemaan. Fortumin kanssa ei tarvitse siis yöuniaan menettää.

Epävarmuutta on juuri nyt ilmassa todella paljon ja tunnelma lähellä Lehman Brothers-defaultin aikoja. Veren voi suorastaan haistaa, ellei jo nähdä kadulla. Kaikki tämä on pitkäaikaisen sijoittajan kannalta todella tärkeää aikaa. Juuri nyt tehdään ne ostot, joiden nousuprosentteja myöhemmin voi ihastella. Esimerkiksi Metson ostot 9 euron tasolta finanssikriisistä ovat oman lyhyen sijoitusurani tällaisia hetkiä.

Tulevalle viikonloppulle on pari skenaariota:

1) Ei tapahdu kummempia, vaan tunnelmat jatkavat kiristymistään

2) Kreikka eroaa/erotetaan eurosta ja markkinat säikähtävät/helpottuvat/tekevät jotain muuta

3) EKP ottaa esille "big gunin" ja esimerkiksi asettaa Espanjan ja Italian valtionlainoille hintakaton, eli julistaa setelirahoituksen (virallisesti) alkaneeksi

Kaksi ensimmäistä skenaariota tarkoittavat minulle ostojen jatkamista. Sitten laitetaan kiinni loputkin omat rahat ja aletaan miettiä myös muiden rahoja :) Kolmas skenaario tarkoittaisi sitten jossain muodossa paussia, sillä viimeisen vuoden aikana ostoja on tehty varmaan 4 x enemmän kuin tuli suunniteltua.

Elämme jännittäviä aikoja - taas kerran.

2 kommenttia:

  1. Olis allekirjoittaneen kannattanut odottaa vielä ainakin pari päivää.. No kyllä sitä oli varaa ostaa viel vähän alle kuudestatoistakin. Täytyy odotella, jos sais toisen satsin viel paljon halvemmalla..

    VastaaPoista
  2. TT laita kesäksi pohjaonki pyytämään, jos vaikka sattuis tarttumaan matalahintaiseen toimeksiantoon? :)

    Tsk tsk, kesäkuun alussa on taas kesäopintolaina nostettavissa, mille taidan varata ihan tiettyä käyttöä. Oon käyttänyt jonkin verran velkavipua ostoksissani.

    VastaaPoista