perjantai 28. helmikuuta 2014

Suomen suosituimmat talousaiheiset blogit - Laiska sijoittaja top 3:ssa

Viestintä- ja mediatoimisto Cision listasi tässä kuussa suomen suosituimmat talousaiheiset blogit. Blogilistaus on osa Cisionin tekemiä mediakartoituksia, ja blogilistausten aiheet vaihtuvat kuukausittain.

Cisionilta tuli minulle tieto, että Laiska Sijoittaja -blogi on listattu talousaiheisten blogien top 10:iin Suomessa. Tämä ei ollut ihan täysi yllätys, sillä blogin lukijamäärä on ollut kasvavalla käyrällä koko viisivuotisen historiansa ajan.

Isompi yllätys oli, että Laiska Sijoittaja oli listan kolmas! Olen päässyt hyvään seuraan, sillä kakkosena komeilee samoja aihepiirejä käsittelevä ja itsellenikin inspiraatiota tuottanut KTR:n blogi.


Lainaus Cisionin uutisesta:

"Helmikuussa Cisionin huomio suuntautui maamme talousaiheiseen blogosfääriin. Top 10 -listan ykköseksi nousi Raha ja talous -blogi, joka pyrkii postauksissaan analysoimaan johdonmukaisella otteella modernin rahan olemusta. Blogin keskeisiä teemoja ovat mm. keskuspankkien, yksityisten pankkien ja valtion roolit rahanluontiprosessissa, erilaiset rahapoliittiset näkemykset sekä rahan yhteiskunnallinen merkitys.

Listauksen muut kärkisijat menivät sijoittamista sekä  taloudellisen riippumattomuuden tavoittelua käsitteleville Kohti taloudellista riippumattomuutta - ja Laiska sijoittaja  -blogeille. Cision listasi Suomen suosituimmat talousblogit viimeksi heinäkuussa 2011."Arviointikriteereistä kerrotaan näin:

"Cisionin menetelmässä painotetaan erityisesti linkityksiä ja kommentteja. Lisäksi top 10 -blogien osalta arvioidaan päivitystiheyttä, päivitysten lukumäärää sekä bloggaajan ja lukijoiden välistä vuorovaikutusta. Vuorovaikutuksen laajuutta arvioimme paitsi blogin kommenteista myös blogin ulkopuolella, kuten Twitterissä ja Facebookissa, käydystä keskustelusta. Kehitämme jatkuvasti sosiaalisen median tutkimusmenetelmiämme sekä arvoimme uusia mittareita ja tietolähteitä. Pyrimme mittauksissa mahdollisimman täsmälliseen lopputulokseen."

Koska en ole ottanut käyttöön Twitter- tai Facebook näkyvyyttä, niin koko blogin toiminta ja siten myös arviointi kohdistuu tähän "perinteiseen osuuteen". Siksi arvostan tätä mainintaa entistä enemmän. Ja tästähän iso kiitos kuuluu tietysti kaikille lukijoille ja keskustelijoille! Ilman keskustelua, kommentointeja ja vuorovaikutusta allekirjoittanut ei olisi varmasti jaksanut kirjoitella yhtä aktiivisesti vuosien varrella.


Tässä vielä linkki Cisionin sivuille, mistä juttu löytyy kokonaisuudessaan.

5 kommenttia:

 1. Oho, kova maininta kyllä! Tämä lienee niitä blogistin harvoista antoisista ja hienoista hetkistä, että lienee paikalla ihan onnittelut: Grattis!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut myös täältä.
  Petre Pomellin jo lopetetun blogin ohella sinun ja KTR:n jutut saivat tutustumaan aiheeseen.

  VastaaPoista
 3. Hieno homma. Keskustelua kaivataan lisää, koska tämä ei ole mitään rakettitiedettä vaan suhteellisen yksinkertaista matematiikkaa ja psykologiaa ennen kaikkea. Rakettitiede sitten meneekin jo yli allekirjoittaneen ymmärryksen ainakin sen osalta mitä olen itse siihen tutustunut..

  VastaaPoista
 4. Onnittelut! Tämä on edelleen minun suosikkiblogini, koska tämä on samaan aikaan hyödyllinen ja "tavallinen". Jälkimmäisellä tarkoitan sitä, että vaikutat suhteelllisen normaalituloiselta tavalliselta hemmolta, joten sinun esimerkkisi auttaa myös muita normaalituloisia tavallisia hemmoja perehtymään sijoittamiseen!

  Erityismaininta edelleen avoimuudestasi, eli siitä, että salkkuseurantasi on koko kansan nähtävillä ihan oikeina numeroina. Ja olen joskus aiemminkin tainnut kommentoida, että menemme aika samaa tahtia, joten siksikin tämä on ollut tosi kiinnostavaa. Oman salkkuni sisältö on aika erilainen, mutta yhtäläisyyksiäkin on, ja kas kummaa, markkina-arvo 120 ke meni juuri rikki!

  Nipa N

  VastaaPoista
 5. Hei, onnittelut hienosta saavutuksesta! Ehkä meikäläinenkin vielä joskus... =)

  VastaaPoista