perjantai 13. kesäkuuta 2014

Pörssinousu jatkuu - sijoituspäätökset vaikeutuvat

Nordnetin blogissa Oksaharju kirjoitti nykyisen pörssinousun (jenkeissä) yltävän kohta pisimmäksi nousuksi sitten 1930-luvun.

Mitä tästä voisi ajatella? Itse en ole ollut isommilla ostoksilla vähään aikaan, lukuunottamatta ETF-kuukausisijoituksia kehittyville markkinoille, sekä kohtuullisen hyvin ajoitettua Seligson Russian Prosperity -rahaston ostoa huhtikuussa.

Oma ratkaisuni on yhä pidättäytyä isommista ostoista, mutta pitää kuukausisijoituksen (600 e) rullaamassa kehittyvien markkinoiden osakkeisiin ja lainoihin.

Hankalampi tapaus on sitten HCP Quant-rahasto, joka ottaa sijoituksia vastaan tässä kuussa. Tavallaan tekisin mielelläni ensisijoituksen HCP Quant:iin siinä vaiheessa kun markkinat eivät ole historiallisen mittaisessa nousuputkessa. Toinen vaihtoehto on tietysti tehdä 5000 euron sijoitus tässä kuussa, ja toinen vastaava sitten, jos rahaston arvo laskee esim. 20%. En ole vielä päättänyt strategiaani tämän suhteen.

Kesälomat ja -säät myös lähestyvät mukavasti, joten sijoitusasiat on hyvä unohtaa välillä. Itse asiassa viime aikoina en ole liiemmin markkinoita seuraillut. HCP Quant-ratkaisu minun pitää kuitenkin tehdä tässä lähiviikkoina, joten sen suhteen mietintämyssy on päässä.

2 kommenttia:

 1. Hei Laiska sijoittaja
  Olen jo jonkin aikaa seurannut blogiasi, ja myös Nordnetin kautta sijoittelen itse lähinnä ETF tuotteisiin. Kuten otsikossasi mainitset, sijoituspäätökset vaikeutuvat. Tästä syystä haluaisin tietää, onko olemassa tahoa, joka auttaisi oman portfolion tekemisessä. Siis korvausta vastaan tietystikin. Hieman harmittaa kun vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon, mutta sijoitusneuvoja ja alkuun pääsemisen kynnystä on vaikea madaltaa. Sijoitus ja pankkitalot tarjoavat vain varainhoitoa, jossa kulut ovat melko suuret pankista riippumatta. Onko tämä ainoa vaihtoehto henkilölle, joka ei tiedä muusta kuin Selingonin OMXH 25 ETF:stä. Onko olemassa mallisalkkuja jossain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   Käsittääkseni ETF-portfolioita / mallisalkkuja löytyy monestakin paikasta (Nordnetillakin on näitä joskus ollut, en ole viime aikoina tsekannut). Lisäksi maksua vastaan toki sijoitusneuvontaa saa varsin monesta paikasta, myös pankkitalojen ulkopuolelta. En halua nyt lähteä mainostamaan mitään tiettyä tahoa erikseen, mutta tarjontaa kyllä on laajalti, ETF:iin keskittyvistä internet-sivustoista henkilökohtaiseen sijoitusneuvontaan asti.

   Poista