maanantai 25. elokuuta 2014

Nordnetin neljä superrahastoa nyt merkittävissä

Superrahastot ovat vihdoin täällä! Superrahasto tarkoittaa tässä tapauksessa Nordnetin täysin kulutonta indeksirahastoa joko Suomen, Ruotsin, Norjan tai Tanskan markkinoille (kts. Nordnetin sivuilta esittely). Piensijoitajalla on nyt erittäin hyvät ja edulliset (= ilmaiset!) mahdollisuudet sijoittaa pohjoismaiden keskeisiin indekseihin, vaikkapa ajallisesti hajauttaen.

En lähde asiasta pitkällisesti kirjoittamaan, sillä olen aiemmin käsitellyt jo aihetta (kts. merkintä toukokuulta). Lisäksi parissa blogissa tästä oli jo asiaa (kts. Kinskin ja Downshiftauksen merkinnät). Huomionarvoista on lähinnä minimimerkintä (15€), maksimimerkintä (10000€) ja se, että muiden kuin suomalaisen rahaston merkinnästä tai lunastuksesta menee valuutanvaihtopalkkio 0,25%.

Tämä diili on kyllä niin hyvä, että haluan itsekin sijoittaa näihin tuotteisiin. Suomisalkku minulla on jo varsin isona osana allokaatiosta, joten kiinnostukseni kohdistuu noihin kolmeen muuhun. En kuitenkaan vielä lähde sijoittamaan näihin, vaan odotan parempaa - eli halvempaa - markkinatilannetta.

6 kommenttia:

 1. Näistä Norja kiinnostaa minua selkeästi eniten. Tämä siitä syystä, että sieltä voisi saada hajautukseen eniten hyötyjä. Norjan pörssin profiili on aika lailla erilainen kuin Suomen tai Ruotsin. Harmi vain, että siinä on tuo valuutanvaihtopalkkio. Täytyy siis miettiä asiaa jossain välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkässä juoksussa hallinnoinnin ilmaisuus painaa enemmän, eli itseäni ei tuo valuutanvaihtopalkkio häiritse. Esim. 1000 euron sijoituksella tuo on 2,5 euroa...

   Poista
  2. Joo. Ei se valuutanvaihtopalkkio päätöstä muuta suuntaan tai toiseen. Ilmainen vaan sattuu kuulostamaan niin paljon kivemmalta.. Pitää harkita asiaa jossain välissä. Jos noi venäläiset alkaa pullistelemaan enemmän niin Norja Nato-maana voi olla hyvä idea pidemmällä tähtäimellä.

   Poista
 2. Minunkin mielestäni nämä ovat todella hyviä tuotteita niille jotka haluavat indekseihin sijoittaa. Itse pidättäydyn kuitenkin jatkossakin suorissa osakesijoituksissa.

  VastaaPoista
 3. Laiskasijoittaja, oletko vieläkin pitänyt kk säästämisen käynnissä, vaikka ollaan näin korkealla tasolla osakkeissa?Vaiko käteistä keräämään parempia aikoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tämänhetkinen tilanne kk-säästämisen osalta:

   http://laiskasijoittaja.blogspot.com/2014/08/paivitysta-etf-kk-saastosuunnitelmaan.html

   Eli vastaus on kyllä (ensimmäiseen kysymykseen). Toisaalta, tuosta 700 eurosta kuukaudessa menee 300 euroa kehittyvien markkinoiden lainoihin (DXSU), joten osakkeiden osuus on vain 400 e/kk, joka ei ole salkkuni kokoon suhteutettuna iso summa. Lisäksi nämä menevät pääsosin kehittyville (IS3N) ja -frontier-markkinoille (DX2Z), joilla osakkeiden arvostustasot ovat maltillisempia.

   Muutoinhan olen pitänyt ostot aika vähissä verrattuna viime vuosiin, ja olen kerännyt käteistä parempia aikoja varten. Tämä "pelikassa" ei ole vielä kovin suuri, ja aikomuksena onkin sitä kasvattaa. Itselleni 10% salkun arvosta olisi hyvä tavoite, kuten muutama vuosi sitten pohdiskelin:

   http://laiskasijoittaja.blogspot.com/2010/02/laiskan-sijoittajan-pelikassa.html

   Poista