tiistai 25. elokuuta 2015

Osto(paniikki): IS3N

Tunnustan, pokka petti.

Vaikka tarkoitus oli odotella kauemmin ja lanseerata systemaattisia osto-ohjelmia, niin menin sitten ostamaan heti aamusta lisää IS3N-ETF:ää. IS3N seuraa kehittyviä markkinoita laajalti, sisältäen kaiken kokoiset yritykset (myös small capit).

Ostopäätöksen takana oli indeksitasojen tarkastelu ja yleinen tuntuma siitä että kehittyvillä markkinoille reagoidaan hyvin usein sekä yltiöpositiivisesti (kuten nyt Kiinassa nähtiin viimeisen buumin aikana) sekä liioitellun negatiivisesti (kuten nyt uskon tapahtuneen).

Indeksimielessä tilanne on kutkuttava: kehittyvät markkinat olivat eilisiltana lähes viiden vuoden pohjilla! Vähän pidemmälläkin tähtäimellä ajateltuna ostoajankohta ei siis voi olla kovin huono, vaikka lasku jatkuisikin.

Ostin IS3N:ää noin tuhannen euron arvosta hintaan 16,75 euroa/kpl. En saanut ihan aamun halvimmalla hinnalla, mutta IS3N:n kurssi on noussut tätä kirjoitettaessa edelleen. Mielenkiinnolla seuraan, että oliko vapaapudotus tässä, vai tuleeko seuraava kierros jo lähiaikoina. Käteiskassasta on vielä yli 9000 euroa jäljellä, joten sinänsä rahkeita olisi lisäostoihin jos reipas lasku jatkuu.

10 kommenttia:

 1. Mitä mieltä olet VIX indeksin hyödyntämisestä sijoitusten ajoittamisessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole asiaan tarkemmin perehtynyt... Jos tähän hyvä strategia löytyy, joku on varmaan tehnyt siitä rahaston? :)

   Poista
 2. useimmitenväärässä25. elokuuta 2015 klo 17.41

  Hyvin onnistuit silti, kurssi nyt jo 17.4 paikkeilla. Mihin hintaan muuten sait sen Venäjä-rahaston merkittyä? Oli pudonnut reilusta 60:stä päivässä 55:een asti.

  Itselläni oli eilen yritys saada VNQI:tä eka erä salkkuun, vaan ei napannut. Tänään onkin sitten menty taas yli 51 taalan joten jäädään odottelemaan seuraavaa laskua. Uskoisin että se on kohta taas tulossa.

  Kurkistin varovasti Seligsonin tilille jonne on vuosien saatossa kasattu kaikkien ohjeiden mukaisesti hyvin hajautettu rahastosalkku. Vajaassa neljässä kuukaudessa pudotusta 15%. Voisi alkaa ahdistaa jos noita rahoja olisi tarvis kohta käyttää.

  Toisaalta sitten asiaa voi tarkastella niinkin, että sekin salkku on nyt tippunut vasta sinne tasolla missä se oli kahdeksan kuukautta sitten. Eipä tule tällä volatiliteetillä ainakaan aika tylsäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, melko hyvin osui tällä erää!

   Seligsonin rahaston osalta tuli osuma yhtä lailla, merkintähinta näyttää omassa salkussa n. 56,7 e. Tuossa on varmaan merkintäpalkkio mukana, siksi yli 55.

   VNQI oli myös seurannassa pudotuksen aikana, mutta joka paikkaan ei uskaltanut sijoittaa. Jospa se tilaisuus tulee vielä. Tsemppiä sijoituksiin ja hyviä hermoja! :)

   Poista
  2. Toivotaan että myöhemmin syksyllä tulisi vielä hyviä ostopaikkoja.

   Poista
 3. Joo itseäni harmitti kunnen ostanut maanantaina.Ajattelin että katsotaan muutaman päivän päästä, jos vielä laskee lisää.Taas olisi toiminut se, että ostaa kun muut panikoi.Onneksi kassassa rahaa ostoja varten, ettei se ole ongelma.

  VastaaPoista
 4. Millaisia ajatuksia Kotipizza nostaa mieleen, ainahan pizza jotenkuten kaupaksi menee. Millaista osinkoa voisi edes vahvasti jalat maassa ja realistisesti odottaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotipizza ei houkuttele. Pizzabisnes & muukin pikaruoka on todella kilpailtua, ja jotenkin en osaa hahmottaa sijoituscasea tähän. En tosin tunne bisnestä tämän paremmin, mutta tämä on oma fiilikseni...

   Poista
 5. Itse nappasin satsin SRV:n osakkeita. Tilauskanta TODELLA vahva ja osake pahasti aliarvostettu alle 3 euron hinnalla. On maksanut osinkoa tasaisen varmasti, vaikka takana muutama vaikeampi vuosi. Rohkeasti etenee ja pyrkii vahvoin investoinnein nousuun jo ennen varsinaisen rakentamisen nousuputken alkua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa järkevältä. Jos iso sentimentti kääntyy alaspäin, voi olla että saat vielä lisää halvemmalla :)

   Poista