lauantai 1. elokuuta 2015

ARCP-update: Uusi nimi ja uusi listaus

Olen muutamaan otteeseen ostanut mielenkiintoista REIT-yhtiötä ARCP:tä (kts. merkintä). Mielenkiintoista tässä on se, että ARCP jäi kiinni finanssitietojensa huijaamisesta juuri ostokseni jälkeen. Ollapa huono ajoitus :)

ARCP:n kurssi laski reilusti uutisten jälkeen ja ostin halvemmalla vielä toisen erän. Kovin kummoinen sijoitus ei ole ollut tähän mennessä, sillä tappiota on tullut muutama prosentti. ARCP on viime ja tämän vuoden aikana siivonnut johtoaan ja käytäntöjään kovalla kädellä, eikä osinkoja ole skandaalin jälkeen vielä maksettu.

Nyt yritys on luonut nahkansa täydellisesti. NASDAQ-listaus vaihdettiin NYSE:en ja samalla vaihtui nimikin. Uusi nimi on VEREIT (tikkeri VER). Nimeä perustellaan seuraavasti:

The name VEREIT (pronounced "ver-REIT") is the blend of veritas, the Latin word meaning truth, and REIT, the industry in which the Company strives to be a respected leader.  "Changing the name of the Company was high on my list of priorities as we work towards establishing a new business foundation and organizational culture," explained Glenn J. Rufrano, VEREIT's Chief Executive Officer. "VEREIT is the perfect name as it succinctly represents a commitment to serve our tenants, business partners, investors and employees through discipline, transparency and consistency."

Suuria sanoja. Nähtäväksi jää, mikä VEREIT:in tulevaisuus on. Jätän muutaman tonnin sijoituksen salkkuun hautumaan, ja odottelen ensimmäisiä osinkoja jossain vaiheessa. ARCP tunnettiin aikanaan 10%:in vuosiosingoista, jotka paljastuivat vääriin finanssitietoihin pohjautuviksi. VEREIT toivottavasti toimii kestävämmällä tavalla. Todennäköisesti näin onkin, sen verran tarkkaan yhtiön uusia kuvioita tullaan seuraamaan.

6 kommenttia:

 1. Onko sama johto vielä puikoissa? Eikö yhtään huolestuta johdon suoraselkäisyys kun kyse on kuitenkin tietojen vääristelystä?

  Luulisi maailmassa olevan aivan riittävästi kannattavia firmojakin ilman, että tarvitsee laittaa rahaa kiinni firmaan joka todistetusti huijaa/valehtelee

  VastaaPoista
 2. Sekä yleisjohto että talousjohto on vaihdettu.

  Ostin ensimmäisen erän ARCP:tä aikanaan ennen kuin tuo asia tuli ilmi, ja toisen erän siinä vaiheessa kun asiaa jo selviteltiin ja vastuulliset laitettu tilille... Jospa tämä kriisi muokkasi firmasta keskimääräistä paremman toimijan tulevaisuudessa, who knows?

  VastaaPoista
 3. Hyvin on kyllä tuo totuus nimi keksitty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Vähän huumorin puolelle menee näin ulkopuolelta katsottuna :) :)

   Poista
 4. Mitä mieltä olet Kreikan pörssin kurssilaskuista. Avautuisiko siellä uusia mahdollisuuksia, mikäli lasku jatkuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri volatiliteetti tuo aina mahdollisuuksia. Itse en uskalla lähteä kreikan pörssiin mukaan, sillä haluan tehdä sijoituksen mielellään pitkällä aikajänteellä, ja kreikka-case voi olla enemmän lyhyen treidauksen paikka...

   Poista