sunnuntai 16. elokuuta 2015

Puoli miljoonaa katselukertaa blogissa

Jopas jotakin - huomasin Bloggerin tilastoista että puoli miljoonaa katselukertaa on tullut täyteen. Nöyrä kiitos kaikille kiinnostuksesta!

Blogi aloitti n. kuusi vuotta sitten, elokuussa 2009. Ensimmäinen merkintä käsitteli tavoitteita näin: "Blogin tarkoituksena on esitellä ajatuksiani sijoittamisesta ja taloudesta. Erityisesti blogissa seurataan sijoitussalkkuni kehitystä ajan mittaan." Näin on matkan varrella tehty ja tavoite ei ole juurikaan muuttunut. Uskoisin että blogin kirjoittaminen on pitänyt omaa kiinnostustani sijoittamiseen yllä, ja osaltaan mahdollistanut kuusi vuotta sitten olleen 18000 euron pääoman kasvattamisen tämän päivän n. 150000 euroon. Hieno matka kaiken kaikkiaan!

Top 5 suosituimmat bloggaukset ovat olleet seuraavat:
Suosituista aiheista huomaa sen, että eniten lukukertoja keräävät erityisen ajankohtaiset asiat yksityissijoittajan näkökulmasta. Nämä ovat aiheita, jotka kiinnostavat itseäni ja näköjään muitakin.

Laiska sijoittaja -blogin huippukohta tuli helmikuussa 2014, kun Cision listasi blogin suomen suosituimpien talousaiheisten blogien top-3:een. Blogia aloitellessani en uskonut että mitään tällaista olisi näköpiirissä. Uskoisin, että suosio perustuu pitkäjänteisyyteen, melko tasaiseen kirjoitustahtiin (n. 1 kirjoitus viikossa keskimäärin), sekä sijoitusten ja euromäärien avoimeen raportointiin. Näillä askelmerkeillä mennään jatkossakin eteenpäin.

Blogi on muodostunut itselleni yllättävän tärkeäksi. Yleensä kirjoitan tänne sijoitusideat ennen niiden toteuttamista tai vähintään heti sijoituksen toteuduttua. Tämä saa harkitsemaan sijoituksia paremmin, sillä päätökset - hyvät ja huonot - joutuu laittamaan esille blogosfääriin. Tämä saa minut pitäytymään paremmin buy-and-hold strategiassani, kuin jos mitään "raportointivelvollisuutta" ei olisi.

Kiitos vielä kaikille mielenkiinnosta vuosien varrella, toivottavasti törmätään jatkossakin! :)

8 kommenttia:

 1. "Pyrkimyksenäni on päivittää blogia noin kerran viikossa, ja jatkaa tätä hamaan tulevaisuuteen" - 23.8.2009

  Raudanlujaa pitkäjänteisyyttä :) Tsemppiä kohti 1M käyntiä!

  VastaaPoista
 2. Olet kyllä kunnioitettavan pitkään jatkanut tappavan tasaista kirjoitustahtia. Itsellä oli alusta asti mielessä, että kauankohan mahtaa kiinnostus kestää blogikirjoittelua kohtaan, mutta yllättävän hyvää kirjoitustahtia tässä on noin puolentoista vuoden ajan jaksanut ylläpitää. Periaatteessa voisin yrittää kirjoittaa viisi vuotta, koska keskipitkän tähtäimen tavoitteeni olen asettanut sille aikajänteelle, mutta se tuntuu todella pitkälle ajalle. Toivottavasti jaksan yhtä hyvin kuin sinä.

  Onnittelut ja kiitos, että olet jakanut ajatuksiasi.

  VastaaPoista
 3. Ihailtavaa pitkäjänteisyyttä ja kiitos hyvistä kirjoituksista!

  VastaaPoista
 4. Itsekin voisi yrittää tuota kerran viikossa kirjoittamista. Onnittelut hyvistä luvuista, itse olen vielä 250 000 sivulatauksessa.

  VastaaPoista
 5. Onnea puolivälistä miljoonaan(sekin tulee vielä)! Henkilökohtaisesti lukisin mielellään blogikirjoituksen, jossa analysoisit koko matkalta hyviä ja huonoja sijoituksia, onnen vaikutusta, ymsyms.

  Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 6. Jatka kirjoittamista! Omat sijoitukseni (yleensä) suuntautuvat small cappeihin joten filosofiat eroavat hieman mutta blogiasi on mukavaa lukea ihan kanssasijoittajan näkökulmasta. Hyviä jatkoja sijoituksille!

  VastaaPoista
 7. Tunnustan itse olleeni aika monen katselukerran takana ja pidän tasaisesta kirjoitus tahdista. Toivoisin myös erillistä analyysia vuosien varrella parhaiten onnistuneista sekä pieleen menneistä sijoituksista. Onnea sijoituksiin!

  VastaaPoista