tiistai 9. tammikuuta 2018

Blogin merkkipäivä: MILJOONA sivulatausta

Kurkkasin pitkästä aikaa Bloggerin tilastoja:

Sivun katselujen koko historia: 1 001 574

Blogillani on siis ollut yhteensä noin yhdeksän vuoden aikana miljoona lukukertaa. Nöyräksi vetää. Kiitos tästä kaikille lukijoille!

Aloitin blogin kirjoittamisen elokuussa 2009. Siinä vaiheessa finanssikriisi oli juuri taittumassa ja sijoitusblogeja oli alkanut ilmestyä blogosfääriin. Olin erityisen inspiroitunut Kohti taloudellista riippumattomuutta -blogista kuten varmaan moni muukin tuohon aikaan. Itse tajusin tuossa vaiheessa, että jos alkaisin julkisesti bloggaamaan sijoituksistani, kiinnittäisin enemmän huomiota omiin tekemisiini ja välttäisin suurimmat hölmöilyt. Tämä onkin pitkälti onnistunut.

Kaikkein tärkein hyöty blogista on itselleni ollut sen tarjoama pitkäjänteinen ote sijoittamiseen. Blogin nimi "Laiska sijoittaja" indikoi osta ja pidä -strategiaa, sekä myöhemmin toteutunutta sijoitustoiminnan ajallista hajauttamista automaattisin sijoituksin indeksirahastoihin. Näillä keinoin olen onnistunut kasvattamaan blogin alussa olleen 20000 euron sijoitusvarallisuuden yli kymmenkertaiseksi. Nähtäväksi jää, onko blogi siinä vaiheessa olemassa, kun salkku kasvaa miljoonaluokkaan. Sellainen kutina on, että tämä olisi mahdollista :)

Matkan varrella blogista on ollut todennäköisesti hyötyä myös muille. Viestintätoimisto Cision on rankannut Laiska sijoittaja -blogin kahdesti peräkkäin Suomen suosituimpien talousblogien TOP-3:een, vuonna 2014 ja toisen kerran vuonna 2016. Noissa rankkauksissa on painotettu erityisesti blogissa käytävää keskustelua ja linkkauksia blogiin. Olen hyvin tyytyväinen siihen, jos olen saanut vietyä eteenpäin piensijoittamisen ilosanomaa. Ehkäpä joku on saattanut sijoitusharrastuksen aloittaa tämänkin blogin kirjoitusten innoittamana!
Blogille on tullut matkan varrella runsaasti yhteistyötarjouksia ja affiliate mahdollisuuksia. En ole käyttänyt näitä, vaan ainoastaan pitänyt yhtä Google Ads -banneria sivupalkissa. Tämän vuoksi olen varmaan menettänyt mahdollisia lisätuloja. Blogin suosituin teksti on ollut "Kuukausisijoittaminen ETF:iin Nordnetin kautta", jota kautta olisi varmaan saanut genroitua Norndetin affiliate -palkkioita mukavasti :) Oma valintani on kuitenkin ollut sponsoroimaton linja, koska olen halunnut valita sisällön täysin omien kiinnostusteni mukaan ja suositellut niitä palveluntarjoajia ja tuotteita mitä olen itse sillä hetkellä käyttänyt.

Sijoitusbloggaaminen on nykyään muotia (tai se näyttää siltä täältä kuplan sisältä). Tämä ei ole mikään yllätys näin pitkän nousukauden jäljiltä. Sijoitus- ja säästämisblogeja taitaa olla melkein yhtä paljon kuin fitness-blogeja! :) Uskoisin että laskukausikaan ei blogien määrää tule paljoa laskemaan. Mutta ainakin blogien sisällöstä tulee mielenkiintoisempaa seurattavaa - jokainen varmasti suhtautuu omalla tavallaan siihen että pääsee raportoimaan negatiivisista tuotoista.

Aion jatkaa tätä blogia samalla linjalla jatkossakin. Itselle tämä toimii päiväkirjana taloudelliseen riippumattomuuteen, ja toivottavasti pääsen kirjoittamaan siitäkin ajasta kun tämä on saavutettu.

12 kommenttia:

 1. Onnittelut! Kerrassaan komea merkkipaalu, joka kielii paitsi suosituista kirjoituksista, myös pitkäjänteisyydestä. Ainakin itse voin todeta blogisi vaikuttaneen suuresti omaan sijoitusstrategiaani ja osin myös blogin aloittamiseen. Toivon mukaan tosiaan nähdään vielä kirjoitus miljoonan euron salkusta. :)

  T: Ikiholdaaja

  VastaaPoista
 2. Onnittelut ja kiitoksia suomalaisen sijoituskulttuurin edistämisestä!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut hienosta blogista! Huima määrä lukukertoja. Laskeskelin, että jos kävijämäärä pysyy nykytasolla, saatan itsekin päästä samaan loppuvuodesta. Sitten kun sais vielä saman verran euroja kasaan :)

  VastaaPoista
 4. Hieno saavutus ja kunnioitettavan pitkä historia blogillasi.

  Olen aika samanlaista linjaa pitänyt kuin sinäkin, alkuun en pitänyt blogissa ollenkaan mainoksia, sitten laitoin Google Adsin kokeilumielessä. Kokeilumielessä olen sitten trade trackerin laittanut ja muutaman affliate yhteistyön tehnyt. Mutta Kinskin kommentein se menee vähän sitten työn puolelle, jos aikoo rahaa saada. Pitää tehdä sopivia juttuja. Mutta sijoituspäiväkirjana haluan oman blogini pitää. Jos jotain muuta niin pitää siihen tehdä oma blogi.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut! Blogisi oli ensimmäisiä esikuviani.

  VastaaPoista
 6. Huikea suoritus! Onnittelut. Blogisi on yksi niistä, jotka innostivat minutkin aloittamaan omani.

  VastaaPoista
 7. Grattis, komea luku toi miltsi! Mukava että linjasi pysyy. =) Arvostan erityisesti sitä, ettet ole lähtenyt 'indeksoimaan', vaan pidät eurot näkyvillä! =)

  -J-

  VastaaPoista
 8. Päivittäin tulee katsottua, onko jotain uutta ja mielenkiintoista blogiin tullut. Minulle myös tärkeä esikuva tämä ollut.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille onnitteluista! Kiva kuulla, että blogista on ollut iloa/viihdettä/hyötyä :)

  VastaaPoista


 10. Hyvä päivä kaikille teille kaikille, olen Likane Pete nimellä ja olen täällä jakamaan konkreettista todistusta siitä, miten sain 80000€ lainan George Kenneth Loan Investmentiltä, jos olet kiinnostunut lainaa lainasta ystävällisesti ottamalla yhteyttä yrityksen sähköpostiisi : georgekennethloaninvestment@gmail.com

  VastaaPoista