perjantai 5. lokakuuta 2018

2 pientä lisäostoa: Citycon & Terveystalo

Kirjoittelin kesällä miten Osuuspankki lähti mukaan arvo-osuustilien hintakilpailuun. Itselläni on OP:ssa Suomi-salkku, ja uusi hinnoittelu tarkoittaa käytännössä sitä, että voin ostaa niin pieniä eriä kuin hyvittaa. Merkintäpalkkio on aina 1%, ja alkaa toki laskea sitten isommilla summilla.

Tein tänään kaksi pientä täydennysostosta. Cityconia ostin 180 kpl kurssiin 1,72 euroa/kpl (yhteensä 313 e). Citycon on laskenut viime aikoina tosi reippaasti, ja vuotuinen osinkotuotto taas vastaavasti kasvanut. Tämän päivän kurssilla osinkotuotto on jopa 7,6 % pa. Itse uskon siihen, että hyvillä kauppapaikoilla - joita Citycon siis omistaa, hallinnoi ja kehittää - on rooli tulevaisuudessa, vaikka verkkokauppa muuttaisikin kaupan rakenteita. Cityconilla on toki omat haasteensa (kts. esim keskustelua Rahamiäs -blogissa). Itse aion kuitenkin katsoa tämän kortin ihan rauhassa.

Toinen lisäosto kohdistui Terveystaloon. Ostin 40 kpl hintaan 7,86 /osake (yhteensä 317 euroa). Merkkasin Terveystaloa aikanaan 300 kpl osakeannista. Aluksi hinta lähti nousuun, mutta on sittemmin laskenut n. parikymmentä prosenttia 9,76 euron merkkaushinnasta. Omistusmotivaatio on säilynyt, joten tuntuu luontevalta lisätä tässä omistusta kun hinta on laskenut. Yksityisen terveydenhuollon trendi on Suomessa melko selkeä, ja tämä on case jossa aion olla mukana. Toki osakeannin kautta saatoin tulla vähän liian kalliilla mukaan, mutta nythän sitä on hyvä mahdollisuus loiventaa :)

6 kommenttia:

 1. Itsellä pankkitilit OP:ssä + iso osa vakuutuksista Pohjolassa, mutta niinkauan kun joku oikeasti vaatii maksun siitä, että jokin numeroarvo on talletettuna heidän kovalevyn nurkkaan niin en lähde mukaan.

  Eli kyllä kuluton säilytys on silti aika pop. Entä jos ei osta satasella, entä jos ostaa tonnilla? Entä jos ei osta joka vuosi?

  On OP:llä tietyissä asioissa vielä paljon opittavaa
  -AKM-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minulla ole syytä erityisesti OP:ta markkinoida, itse vaan tykkään ko. putiikista. Ja nämä hinnoittelupolitiikat sopivat omaan tilanteeseeni.

   Jos ostaa tonnilla, on OP:lla omistaja-asiakaan merkintäpalkkio 8 euroa, eli 0,8%. Jos ostaa kahdella tonnilla, se on 0,4% jne. Ja lopulta 0,18% kun summa on riittävän suuri.

   Salkun säilytys maksaa omalta osaltani n. 0,04 % salkun vuotuisesta arvosta, eli kovin suuresta summasta ei ole kyse :) Lisäksi kun perheen asionti on OP:lla, niin tuo 2,6 e/kk on kuittaantunut aina bonuksilla. No joo, ei ole ilmaisia lounaita tässäkään vaan jostain ne bonukset maksetaan. Ja tosiaan jos ostaa hyvin harvakseltaan osakkeita, niin kannattaa varmasti hommata säilytys mikä ei maksa mitään.

   Poista
  2. Jos olet omistajajäsen ei Suomalaisten ja Ruotsalaisten osakkeiden säilytys maksa mitään op;lla.

   Poista
  3. Ei erikseen. Mutta arvo-osuustili maksaa. Piti oikein erikseen käydä tarkistamassa. Tällaiset hinnat löytyvät:

   Säästäjä: 2,60 e/kk
   Sijoittaja: 5,00 e/kk

   Ja senkin tarkistin että 2,60 euroa menee tosiaan joka kk bonuksista nimellä "säilytyksenhoitopalkkiot" (2,40 e) ja "sijoittajapalvelun maksut" (0,20 e).

   Poista
 2. Citycon on kyllä mielenkiintoisessa tilanteessa. Sisäpiiri ostaa ja muut myyvät. Tulevaisuuteen investoidaan todella paljon ja mielestäni juuri oikeisiin asioihin. Pelkoa on, että megatrendid vievät liiketoiminnan, mutta mielestäni kyseessä on vuokralaisten liiketoiminta, ei cityconin. Tarvitaan vain uudenlaisia vuokralaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Ravintoloita, kahviloita, elokuvateattereita ja muita kohtaamispaikkoja varmaan riittää jatkossakin, ja Cityconilla on priimapaikkoja näihin.

   Poista