maanantai 10. joulukuuta 2018

Osto: Sampo

Muutama päivä sitten kirjoittelin sijoitussuunnitelmaa tuleville vuosille, tavoitteena viiden vuoden päästä puolen miljoonan salkku.

Tuossa merkinnässä pohdin mm. lisäostoja Sampoon. Tänään alkoi mietityttämään, että miksi en ostaisi Sampoa saman tien lisää. Sampo on hienosti johdettu yritys ja ollut pitkään tasainen osingonkasvattaja. Erinäisissä analyyseissä Sampoa on pidetty edullisena ostoksena mm. 44 euron ja 41 euron hinnalla. Päivän hinta osakkeelle oli tänään alle 38 euroa.

Ostin äsken Sampoa lisää salkkuun 26 kpl hintaan 37,97. Suurinpiirtein tuhannen euron ostos siis (merkintäpalkkiot muuten OP:n uuden hinnoittelun mukaiset 5 euroa eli ei paha). Edelliset ostot Sampoon olen tehnyt hankintahintaan 13,12 euroa (ostin tuohon hintaan 80 kpl). Tämä oli kyllä aikanaan todella hyvä ostos, mutta vanhoja on turha haikailla. Finanssikriisihinnoitteluun ei varmaankaan enää päästä. Ja jos päästään, niin mielellään ostan Sampoa sitten lisää.

Nyt kun sijoitussuunnitelma tuli tehtyä, niin syyhyttäisi tehdä enemmänkin ostoksia. Käteiskassakin on paisunut tuonne 25 Keuron tietämille, eli sijoitettavaa olisi. Tavallaan toivon loppuvuodelle ja ensi vuodelle kunnon pudotusta, silloin ostoksia on aina mukava tehdä. Toisaalta on myös mukavaa kun salkun arvo ja varallisuus nousevat - tästähän on saatu nauttia suunnilleen viimeinen vuosikymmen.

Omalta osaltani voinkin todeta, että sijoittaminen on mukavaa kaikissa tilanteissa :) Siinä vaiheessa jos/kun olisin jättäytyt pääomatulojen varaan, niin näkökulma olisi varmasti toinen.

3 kommenttia:

 1. Itselläkin on alkanut sormet syyhytä sijoittaa perusindeksien lisäksi vähän muuallekin. :)

  Katsoin että olet aiemmin pistänyt salkkuusi myös noita iSharesin erikoisteemoja:
  iShares Automation & Robotics UCITS ETF
  iShares Ageing Population UCITS ETF

  Katsoitko tuolloin muitakin iSharesin tarjoamia teema ETF:iä? Itse katselin että sieltä löytyisi myös esim alla olevia jotka myös liityvät noihin megatrendeihin. Onko antaa mielipidettä niistä?

  iShares Healthcare Innovation UCITS ETF
  iShares Digitalisation UCITS ETF
  iShares Digital Security UCITS ETF

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi kaikki iSharesin teema-ETF:t ovat itse asiassa melko kiinostavia.

   Päädyin noihin kahteen ylimpänä mainittuun erinäisistä syistä. Esim. Healtcare innovation vaikutti jotenkin epämääräisemmältä kuin selkeämmin teemoitettu aging population. Samoin Automation & Robotics tuntuu fiksummalta teemalta kuin yleisluontoinen "digitalisaatio".

   Digital Security sitten taas lienee kova teema tulevaisuudessa. Mutta tämän suhteen otaksun kilpailun olevan tosi kovaa, ja epäilen vähän indeksityyppisen sijoittamisen mielekkyyttä. Voin olla väärässäkin.

   Mutta näistä syistä aion siis jatkossakin keskittyä noihin kahteen ensin mainittuun.

   Poista
 2. Milläs kurssitasolla olisit valmis lisäämään erän Sampoa?
  Kriisihinnoittelua päällä, mutta onko vasta alkusoittoa ja nähdäänkö 20 euron alituksia kesää kohti?

  VastaaPoista