keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Välipäivä-alesta Nikeä ja Brown Formania

Vähän joulupyhinä uumoilikin että tätä merkintää pääsee kirjoittamaan. Jenkkipörssit kyykkäsivät siihen malliin, että toteutin tänään pari osakeostoa NYSE:stä mitä on tullut jo pidempään haudottua.

Tein ensinnäkin ensimmäisen ostokseni Niken osakkeeseen. Nike ei kauheasti esittelyjä kaipaa, sillä "swoosh" symboli näkyy katukuvassa joka puolella. Osake on noussut reilusti vuosien varrella ja hyvästä syystä - firma tekee hyvää bisnestä ja brändiarvo on vahva. Tulipa Nikeltä ihan hiljattain erittäin positiivinen kvartaalituloskin muun pörssin synkistellessä. Ostin tänään 25 Niken osaketta hintaan 69,99 dollaria/kpl. Tämä osake heiluu yleensä todella rajusti, kuten muukin jenkkipörssi viime aikoina. Jonain päivänä Nike on tullut 7-8 % ylös, ja välillä tippunut melkein samoilla lukemilla. Itseäni meno ei hirvitä. Otetaan sitten vaikka toinen erä jos hinta tulee alle kuuden kympin!

Lisäksi tein lisäoston Brown Formaniin - ostin 35 osaketta hintaan 45,81 dollaria/kpl. Ostin aikanaan ensimmäisen erän 2017 helmikuussa (kts. osto-ajatuksia tästä merkinnästä) ja nyt sitten lisää. Brown Forman on yksi jenkkipörssin ns. osinkoaristokraateista. Nämä yhtiöt ovat nostaneet osinkojaan vähintään 25 vuotta putkeen, ja ovat tuottaneet historiallisesti paremmin kuin laajempi vertailuindeksi (kts. lisätietoja täältä). Brown Forman on nostanut nyt vuosittain osinkoaan jo 34 vuotta putkeen. Jack Danielsin ja muiden maukkaiden juomien valmistaminen kannattaa :)

Mitähän seuraavaksi ostaisi? Ehkä jotain suomipörssistä? Katsotaan nyt jatkuuko hurja pörssipudotus vielä...

5 kommenttia:

 1. BF on laadukas ja hintava, mutta joskushan tuota on ostettava, jos meinaa nousevan osinkojunan kyytiin nousta. Ostin itsekin ekan satsin muutama kuukausi sitten, ensi vuonna mahdollisesti lisuketta. Tullikiista/kauppasota voisi mahdollistaa jopa alle 40 euron hintatason ja kunnon tankkauspaikan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää ei yleensä saa halvalla. 2009 taisi tosin saada melkein mitä vaan, mutta sellainen tilanne ei varmaankaan toistu.

   Jack Daniels saattaisi olla erikoisbannilistalla jos EU-USA kauppasota kärjistyisi. Harrikka oli tuolloin ainakin mainittu. Tämä konflikti taitaa olla nyt breikillä tosin.

   Mitä Kiina-USA:an tulee, niin uskoisin että homma selviää. Sen verran iso paine se on ratkaista. Mutta katsellaan.

   Poista
 2. nke ja bf.b ovat laadukkaita firmoja sanan oikeassa merkityksessä. sääli vain, että ne ovat ylihintaisia edelleen...

  jack daniels ON jo tariffilistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpäs onkin Jack tariffilistalla. Harmillista!

   Noita firmoja ei tunnu koskaan saavan halvalla, muutoin kuin keskellä markkinaromahduksia. Sellaista odotellessa...

   Poista
 3. Millä hinnoilla olisit valmis lisäämään Niken osakkeita koronapaniikin jatkuessa? Osinko on melko matala, mutta korotusvaraa löytyy.

  VastaaPoista