perjantai 2. elokuuta 2019

Laiska sijoittaja -blogi 10 vuotta!

Näin siinä pääsi käymään. Laiska sijoittaja täyttää tässä kuussa kymmenen vuotta! 

Vuonna 2009 elokuussa aloitin kirjoittamaan sijoitusaiheista blogia, aikomuksena aloittaa pitkäjänteinen sijoittaminen ja sen dokumentointi. Vuosikymmen on mennyt kuin siivillä. Työelämässä, perhe-elämässä ja sijoituselämässä on tapahtunut. Tämä blogi on kulkenut koko ajan rinnalla.

Blogin aihepiirin kannalta ehkä keskeisin juttu on salkun kasvu. Ensimmäisen merkinnän mukaan salkkuni koko oli noin 18 000 euroa vuosikymmen sitten. Salkku oli viimeisimmän tsekkauksen perusteella 281 000 euroa. Voi helposti sanoa, että varallisuutta on kertynyt merkittävä määrä. Sijoituksia on n. 187 000 euron edestä, sijoitusten arvonnousu siihen päälle lähes sata tonnia, ja lisäksi kertyneet osingot ja voitot vielä pari kymmentä tonnia.

Ilman blogia en olisi pystynyt tähän. Laiska sijoittaja blogi on toiminut minulle sijoituspäiväkirjana, mutta myös julkisena "omatuntona" keskeisille sijoitusperiaatteille. Osta ja pidä -tyyli on pääasiassa pitänyt ja kovin usein ei ole tullut hölmöiltyä. Toki tämä blogi on osunut sijoitushistorian yhdelle parhaista nousujaksoista, jolla on varmasti oma osansa siihen, että homma on toiminut.

Tietääkseni Laiska sijoittaja on suomen toiseksi vanhin yhä käynnissä oleva yksityishenkilön omaan sijoitussalkkuun ja henkilökohtaiseen talouteen keskittyvä blogi. Laimea silli aloitti 2007. Vuosien varrella lukijoita on ollut tasaisesti nouseva määrä ja sivujen katselut ovat vakiintuneet yli kymmeneen tuhanteen lukukertaan kuussa. Blogi on valittu myös kaksi kertaa suomalaisten sijoitusblogien TOP-3:een Cisionin toimesta (vuonna 2014 ja 2016).

Tulen tekemään tässä kuussa erilaisia nostalgisia 10-vuotispostauksia. Läpi voisi käydä ainakin blogin perimmäistä tarkoitusta, suosituimpia postauksia, sijoitusuran parhaita onnistumisia ja pahimpia mokia, sekä seuraavaa kymmentä vuotta.

Kiitos edelleen kaikille ketkä jaksatte lukea ja kommentoida :)

10 kommenttia:

 1. useimmitenväärässä3. elokuuta 2019 klo 19.56

  Onneksi olkoon! Toivottavasti seuraava vuosikymmen on yhtä mielenkiintoinen ja tuottava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuleva vuosikymmen on varmaan ainakin vähän vaihtelevampi mitä tulee nousuihin ja laskuihin... Uskoisin että jos tarkastelen tilannetta blogin 20-v katsauksessa niin tuoton puolella ollaan. Välissä tulee varmaan töyssyjä.

   Poista
 2. aika kovat lukemat, perästä tullaan hitaasti mutta varmasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kun annetaan vuosien vieriä, tuotot seuraavat perästä :)

   Poista
 3. Onnea 10 vuotiaalle blogille. Aikalailla on tullut sinun blogiasi lueskeltua oman sijoitusuran alusta lähtien. Samoihin lukuihin ei olla vielä päästy tuottojen pohjalta, mutta jokainen tekee asiat omalla tavallaan. Mukava harrastus kaiken kaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos seuraamisesta! Mukava ja tuottoisa harrastus tämä :)

   Poista
 4. Itse olen myös sijoitusuran alusta asti lukenut blogiasi. Aloitin sijoittamisen 3 vuotta sitten. Blogisi onkin ollut erittäin mielenkiintoinen ja muutaman kirjoituksen jälkeen aloitinkin blogisi lukemisen ihan alusta.

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon! Mukana on oltu.

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoon! Pidempi tauko blogimaailmasta itellä mut jatketaan taas. Kunnioitettavaa pitkäjänteisyyttä niin sijoittamisen kuin blogin pidon suhteen!

  VastaaPoista