torstai 12. maaliskuuta 2020

Alan täyttää OST:tä takaisin edullisemmilla osakkeilla

Tasan viikko sitten tein melko fiksun myyntipäätöksen. Tyhjensin OST:ltä 3/5 sijoituksesta ja sain niistä melkein omat takaisin tuolloin. Näin jälkikäteen ajateltuna ajoitus oli mainio.

Myydyistä osakkeista (jokainen erä oli 9000-10000 euroa), koronapaniikki on niistänyt tätä kirjoitettaessa aikamoisen siivun:
 • UPM: -18,7%
 • Konecranes: -25,7%
 • Citycon: -20,0 %
Jotta tämä myyntiliike olisi täydellinen, niin tarkoitushan on ostaa nämä samoilla summilla mutta huomattavasti halvemmilla hinnoilla takaisin!

Tänään aloitin kyseisen operaation, joka on tarkoitus jakaa kolmeen osaan. Ostin äsken erän jokaista yllä mainittua osaketta n. 3300-3500 euron haarukassa.

Kappalehinnat näissä ostoissa olivat seuraavat UPM 23,01 e, Konecranes 19,21 e, Citycon 7,41 e.
Nämähän olivat tänäänkin aivan vapaapudotuksessa! Esim. Citycon halventui melkein 10%, Konecranes yli 8% ja UPM laski yli 6%. Samalla tietysti jo ennestään hyvät osinkoprosentit ovat nousussa, joskin voisi kuvitella että taloustaantuman oloissa osinkoja lasketaan...

Voi myös hyvällä syyllä olettaa että lasku jatkuu markkinoilla. Siitä syystä ostinkin näistä vasta kolmanneksen "takaisin". Seuraavat ostot sitten mahdollisesti halvemmalla hinnalla, mutta olen valmis toki hankkimaan näitä kalliimmallakin. Joka tapauksessa viikon takainen myyntihinta on todella kaukana, joten kerrankin tuli tehtyä onnistunut treidi :)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tulevaisuus näyttää miten tämä säätö kokonaisuutena onnistuu, mutta ainakin se myynti oli nappiliike.

   Poista
 2. Pörssi ottaa hurjasti etukenoa, tällä menolla kurssipojat ovat melko lähellä. Tartuntojen määrän laskiessa huhtikuussa, voi tulla jo pientä nousua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, etukeno on aika hurjaa ja tuntuu siltä että nykyään tulevaisuus diskontataan huomattavasti aggressiivisemmin kuin ennen. Robottikauppako syynä?

   JOS huhtikuussa tilanne rupeaisi paranemaan, luulen että positiivinen diskonttaus tulee olemaan hyvin aggressiivista...

   Poista