maanantai 9. maaliskuuta 2020

Nyt petti pokka - aloitin ostot

Markkinoilla on menossa taas massiivinen laskupäivä. Asiaa seuraavat tietävät mistä rytinä johtuu joten näitä ei tarvinne paljoa kertailla (Coronavirus, öljyn hinnan romahdus, jne).

Tähän asti pystyin pidättäytymään ostoista, mutta en enää. Ostin 6,24 euron kappalehintaan iShares Automation & Robotics -ETF:ää 1500 euron erän. Tämä ETF olikin tänään yli 7% laskussa, joten kyse on todella massiivisesta teurastuksesta markkinoilla. Lisäksi ostin n. 1200 eurolla maailma-indeksiä LWCR ETF:n kautta (hintaan 239,8 e/kpl). Tämäkin oli yli 5% laskussa ostohetkellä. Melkoista!

Automaatio & robotiikka on tulevaisuuden avainsektori, joten tämä ETF on mukana lisäostoissa vastakin jos (vai kun?) markkinat jatkavat laskuaan. Samoin maailmaindeksiä "hiilikorjattuna" trackaava LWCR on mukana tässä osto-ohjelmassa. Toteutan tässä siis kylmän viileästi toissa viikolla ideoimaani ostosuunnitelmaa.

Jatkossa ajattelin mennä näiden kahden ETF:n kanssa pohjia kohti, lisäostoja mahdollisesti 5% välein. Laskua saattaa tulla vielä todella isosti, eli yritän olla innostumatta liikoja jotta käteinen ei lopu kesken. Seuraavien ostosten yhteydessä voisin lanseerata osto-ohjelmalle tasot näiden suhteen.

Mites muilla menee - oletteko osto- vai myyntilaidalla? Vai katsomon puolella? :)

7 kommenttia:

 1. Vaikka näyttää huonolta, niin viimeistään 2021 alkaa taas kirkastua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin varmasti on. Osakemarkkinat diskonttaavat tulevaa, eli jossain vaiheessa diskonttaavat sen paremmankin tulevaisuuden.

   Poista
 2. useimmitenväärässä9. maaliskuuta 2020 klo 20.48

  Hermo petti ja hankin sekä Nordeaa (lisää) että Nokian Renkaita (ekaa kertaa ikinä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti voit viiden vuoden päästä todeta että olipa hyvä ostos! :)

   Poista
 3. Hyvillä hinnoilla sait ja muhkeet osingotkin vielä tulossa! Ettei vaan kirkastuis jo kesällä viimeistään tilanne! 2018 loppuvuoden tyylinen reipas lasku hyvin mahdollinen noin 2-3 kk ja arvostustasot korjattu sopivan alas...

  VastaaPoista
 4. Sivusta seurataan.
  Pohjat eivät ole vielä lähelläkään.
  Syvä lama tulossa... tai sitten valtioiden velka paisuu yli äyräiden tai helikopterirahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän siltä vaikuttaa että pohjiin on vielä matkaa. Itse aion jatkaa ostoja samalla kun menemme kohti pohjaa. Nyt on hyvä aika lanseerata osto-ohjelma.

   Poista