perjantai 28. helmikuuta 2020

Joko ensi viikolla on hyvä aika aloittaa ostot?

Näin ne tilanteet muuttuu. Vielä pari viikkoa sitten blogasin kolmesta markkinaskenaariosta joista pessimistisin pohdiskeli 20-30% romahdusta. Näyttää siltä että sellainen on nyt menossa ja ihan hyvästä syystä. Jos työpaikkoja ja tehtaita menee kiinni eivätkä ihmiset liike- tai huvimatkustele, on tällä todellakin vaikutusta reaalitalouteen. Markkinat nyt sitten kiireellä diskonttaavat pahaa skenaariota. Toki huiputkin olivat tosi korkealla, eli tässä on syöty osin niitä pois.

Oma 50k sijoitus OST:hen tuntuu nyt vähän huonolta ajoitukselta :) Toisaalta OST-salkku on "vasta" vajaa kolme tonnia miinuksella, eli ei kovin paha tilanteeseen nähden. Tyhjäksikään en viitsisi myydä kun ajoitus on niin vaikeaa. En kyllä myy muitakaan osakesijoituksia.

Sen sijaan meinasin että ensi viikolla voisi alkaa lisäsijoitukset. Mitä olette mieltä - jos vaikka yksi ostos aina jokaista isoa laskupäivää kohti?

Jonkinlaista osto-ohjelmaa olisi kiva perustaa. Ainakin seuraavat ETF:t ovat nyt minulla seurannassa lisäostojen valossa:
Taidan aloittaa ostot kahdesta ensin mainitusta. Sormia syyhytti jo tällä viikolla, mutta päätin vielä odotella. Ihan hyvä ratkaisu varmaan. 

Käteiskassaa on tällä hetkellä n. 20k, joten mitään massiivisia ostoja en halua heti kärkeen tehdä. Toisaalta saan nopsasti vapautettua korkosijoituksista vielä yli kymppitonnin, tämmöisessä tilanteessa nekin on ehkä hyvä ottaa käyttöön. Ensi viikosta tulee mielenkiintoinen, kuten varmaan koko keväästä.

Mitä muilla mielessä? Istutteko seuraamassa uutisia ja tsekkaatteko tuliko tänäänkin kymppitonni miinusta? Kaikesta huolimatta, rauhallista viikonloppua! :)

6 kommenttia:

 1. Karkkikauppafiilis.

  VastaaPoista
 2. Ensi viikolla ? Joka päivä on ostettu, tänään tuplasti eiliseen nähden jne. Turha odotella hiki hatussa pohjia, jos putoaa omaan haarukkaan, niin eikun ostamaan. Täytyy laittaa haisemaan kun on paikka, tänään jo kourallinen omistuksia taisteli plussalle, pohjat lienee saavutettu muutaman ison nimen kohdalla. Geo Groupia nappasin tänään -8% laskusta, naurettavan halpaa, kun oli jo valmiiksi lasketellut.

  VastaaPoista
 3. Odottavan aika on joskus pitkähkö, mutta onneksi välillä tarjotaan näitä alennusmyyntejäkin. Jos markkina ei palaudu voimalla ylös, pääsee osinkojakin sijoittamaan edullisemmin tänä vuonna.

  VastaaPoista
 4. Oletko harkinnut tätä kiinteistö rahastoa,SPDR Dow Jones Global Real Estate UCITS ETF (Acc)SPY2? Tullut mukavasti alaspäin viikossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää ihan asialliselta tuo SPY2. En ole sitä harkinnut koska minulla on jo ihan reilut panostukset jenkkien kiinteistösektorilla VNQ:n kautta (jota ei nykyään saa enää suomesta ostaa)...

   Poista
 5. 3M tuli salkkuun parin tonnin pikkuostolla, hinta poljettu jo aika matalalle. Viime vuonna tätä painoi kauppasota ja nyt koronahuolet heti perään, joten negaa on riittänyt.

  VastaaPoista