torstai 9. huhtikuuta 2020

Osto (uudelleen): Evli Pohjoismaat Yrityslaina B

Ostin helmikuun alussa Evli Pohjoismaat Yrityslaina B -rahastoa 2000 euron edestä. Tuolloin ei koronasta ollut kauheasti tietoa, eikä myöskään ajatusta että se vaikuttaisi pohjoismaisten yrityslainojen arvoon.

Sittemmin yrityslainojen riskispreadit ovat ampuneet ylös ja rahaston arvo romahtanut. Itse reagoin melko ajoissa ja myin rahaston muutaman prosentin tappiolla pois maaliskuun alkupuolella.

Rahasto on nyt laskenut yli 8 % vuoden alusta mikä on hurja romahdus yrityslainarahastolle. Tämä johtuu tosiaan riskispreadien kasvamisesta. Koronatilanne on tehnyt minusta vähän treidarin, joten ostin nyt sitten rahastoa takaisin alkuperäisellä summalla eli 2000 eurolla. 

Rahasto on maaliskuun lopun raportin perusteella myynyt pois sellaisia lainoja joissa on erityisesti koronariskiä, joten uskon ja toivon että isompi lasku on takana. Joka tapauksessa alkuperäinen sijoitusidea säilyy ja nyt pääsin halvemmalla mukaan :)

Tästä näkyy rahaston hurja romahdus alkuvuonna, joka oli jopa kaksi kertaa suurempi kuin vertailuindeksi. Vastaavasti rahasto on myös aiemmin noussut vertailuindeksiä enemmän. Enemmän riskiä eli volatiliteettiä molempiin suuntiin. Ehkä seuraavaksi jo vähän ylöspäin. 

Pidemmällä aikavälillä saatan laittaa tänne rahaa myös lisää. Ottaen huomioon korkoympäristön, seuraavat lisäykset saattavat tulla vasta pitkän ajan päästä, koska tuotot tässä taitavat tulla lähinnä spreadien mahdollisesta kaventumisesta. Onpahan kuitenkin pieni mauste salkkuun.2 kommenttia:

  1. Laiska sijoittajakin alkaa aktivoitua ja tekemään siirtoja sinne tänne kun on halvempaa huomaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä näin on. Tällaisena aikana joutuu vähän aktivoitumaan. Toivottavasti sitten seuraavat vuodet olisi rauhallisempaa :)

      Poista