tiistai 11. toukokuuta 2021

Teknot syöksyvät, aloitin ostot (Snowflake & Neoen)

Viime aikoina markkinoilla on tapahtunut "rotaatiota", eli tekno/kasvuosakkeiden merkittävää laskua ja perinteisempien toimialojen vahvistumista.

Tämä on osunut isosti joihinkin viime vuoden hurjiin nousijoihin. Samalla se tuo mahdollisuuden päästä mukaan joihinkin osakkeisiin, missä hinta on hirvittänyt.

Yksi näistä osakkeista mitä olen seurannut sivusta on Snowflake. Snowflake on datan varastointiin ja integrointiin erikoistunut yritys, joka listautui viime vuonna Nasdaqiin. Osakekurssi ampaisi odotetusti pilviin. Pilvistä ollaan nyt laskeuduttu ainakin alapilvien tasolle. Ostin Snowflakea 8kpl hintaan 194,25 dollaria/kpl. 

Korkeimmillaan Snowflaken kurssi kävi lähes 400 dollarissa viime joulukuussa. Nyt ollaan tiputtu siitä siis puoleen väliin. Pudotus voi toki jatkua, mutta tässä vaiheessa halusin hypätä kyytiin.

Toinen iso putoaja on uusiutuvaan energiaan keskittyvä ranskalainen Neoen. Neoenin kurssi kävi huipuissaan tämän vuoden tammikuussa n. 64 euroa/kpl. Tänään ostin tuhannen euron lisäerän Neoenia hintaan 33,5 euroa. Ekan erän ostin aiemmin hintaan 44,5 euroa/kpl, joten tämä on sitä ajallista hajauttamista. Neoenin portolion luulisi olevan erittäin kilpailukykyinen tulevilla vuosikymmenillä, koska se panostaa pelkästään aurinkoon, tuuleen ja energiavarastoihin.

Odotan, että teknot, kasvuosakkeet, cleantech ja useammat "hypeosakkeet" tulevat laskemaan edelleen. Tästä joukosta myös poimin mahdollisesti lisää ostettavaa tulevien kuukausien aikana. Aiemmin olin sillä mielellä, että pidättäydyn ostoista kesän aikana, mutta jos todella suuria kurssipudotuksia nähdään seuraamissani osakkeissa, en oikein osaa pysytellä erossakaan :)

4 kommenttia:

 1. Päätin ostaa yhtä tekno- ja yhtä uusiutuvan energian rahastoa kuukausittain. Tässä kohtaa vähän vastavirtaa, kun on tultu kohtalaisesti alas ja yleinen näkemys noista heikko. 2022 voisi olla taas parempaa aikaa noillekin, jos nyt ensin haetaan pohjakosketuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, osassa noista osakkeista ollaan tultu yllättävänkin paljon alas lyhyessä ajassa. Mutta kyllä ne huiputkin kävivät aika älyttömän korkealla :)

   Poista
 2. Mitä kautta ostat Neoenia ei näytä löytyvän Nordnetin kautta? Vaikuttaa kiinnostavalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nordnetista. Ei voi ostaa suoraan koska on Pariisin pörssissä, mutta onnistuu soittamalla meklarille. Merkintäpalkkio menee listahintojen mukaan.

   Poista