lauantai 8. toukokuuta 2021

Osakesäästötilin kevätkatsaus: osingot sijoitettu, pääoma 75k

Perustin osakesäästötilin heti vuoden 2020 alussa kun se oli mahdollista. Aloitin myös täydellä pääomalla eli 50 000 eurolla, jotka sijoitin heti viiteen kotimaiseen osakkeeseen tasasummin 10k /osake.

OST:n pääoma on nyt 75437 euroa, eli voittoa on kertynyt 50,9%! Aika mukavasti, etenkin kun välissä on ollut melkoinen kriisi.

Viimeeksi tein välikatsausta vajaa vuosi sitten (merkintä kesäkuulta 2020). Tuolloin olin veivannut OST:llä myyntejä ja ostoja kohtuullisen onnistuneesti siten, että myin pois Konecranesin, UPM:n ja Cityconin koronakriisin alussa ja ostin nämä sitten kevään mittaan takaisin. Näiden peliliikkeiden takia OST lähti hyvään nousuun ja nousu on edelleen jatkunut. 

Olen tehnyt matkan varrella pieniä muutoksia, mm. vaihdoin L&T:n Fortumiin joulukuussa. Nyt uskoisin että lopulliset viisi hevosta ovat löytyneet. Näillä on tarkoitus mennä eteenpäin ja ihmetellä korkoa korolle -efektiä.

Tänäkin keväänä sijoitin jokaisen viiden yrityksen maksamat osingot takaisin kuhunkin yritykseen. Osinkosummat ovat jos sen verran isoja, että merkintäpalkkiotkaan eivät enää puraise pahasti. Esim. Fortum maksoi osinkoa 546 euroa, jotka sijoitin eilen takaisin merkintäkulujen ollessa 5 euroa (Nordnetin premium-asikkaille). Ja esim. Titaniumin osinko olikin sitten aika massiivinen 907 euroa! Citycon maksaa osinkoa neljä kertaa vuodessa, joten niitä sijoittelen aina kahden kvartaalin välein.Yllä olevassa kuvassa näkyy tämän hetkinen tilanne viiden osakkeen osalta. Konepajojen talouskasvusta hyötyvä sykli näkyy selkeästi Konecranesin kurssissa. Kisa on kuitenkin pitkä, ja voi olla että joku "osinkokoneista" puksuttaa tuolta vielä ohi jonain vuonna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti