keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Merkkasin Netum Groupia ja Merus Poweria

Nousukauden merkkejä on ilmassa, kun Suomen pörsseihin on tunkua :)

Tai ei nyt tunkua, mutta kuitenkin lähes joka kuukausi on uutta listausta tulossa. Yleisilme listautumisissa on mielestäni varsin terve, koska pörssiin on tulossa ihan merkittävää liikevaihtoa ja voittoakin tekeviä yrityksiä. Tämä on jonkinlainen kontrasti vaikkapa jenkeissä riehuneeseen SPAC-buumiin, jossa yritykset lupaavat tehdä jotain 5+ vuoden päästä...

On toki Suomen pörssiinkin listautuneissa yrityksissä kasvuyrityksiä ja tulevaisuuden lupauksia. Ja hyvä niin. Pörssiä voi ja pitää käyttää rahoitus- ja julkisuuskanavana uusille aloitteille. Toisaalta on mielekästä saada pörssiin myös jo kannuksensa näyttäneitä ja edelleen kasvua tavoittelevia yrityksiä. Yksi tällainen on vaikkapa Orthex, jonka listaukseen osallistuin aiemmin tänä vuonna.

Nyt pörssiin on tulossa kaksi mielenkiintoista ja hyvin erilaista firmaa - Netum Group ja Merus Power. Netum Group on IT-palvelutalo, jonka asiakaskunta koostuu pääasiassa julkisen sektorin organisaatioista. Merus Power tekee sähkön laatu- ja sähkön varastointiratkaisuja. 

Netum toimii siis varsin "tylsällä" mutta mielestäni varmalla sektorilla. IT-järjestelmissä töitä riittää! Merus Powerin liiketoiminta taas liittyy kestävän energiatuotannon megatrendiin ja sähköistymiseen. Pitkän päälle sähkönjakelu ja -varastointi ovat ratkaisevassa asemassa energiamurroksessa, joten toimiala on ainakin sellainen missä on kasvupotentiaalia.

Muutama bloggaaja on kirjoitellut näistä melko kattavasti ja päätynyt tekemään minimimerkinnät koska enempää ei todennäköisesti ole saatavilla (mm. Karo Hämäläinen ja Omavaraisuushaaste erikseen Merus Powerista ja Netumista).

Listautumismarkkinan käydessä kuumana uskon itsekin että minimimerkintöjä enempää ei yksittäinen sijoittaja tule anneista saamaan (näin kävi mm. Orthexin annissa). Lähdin kuitenkin kokeilemaan kepillä jäätä pienillä "ylimerkinnöillä" :)

Merkkasin Netum Groupia 3200 euron edestä (minimi 2240 euroa) ja Merus Poweria 1124 euron edestä (minimi 843 euroa). Ensi kuussa selviää, että kuinka paljon näitä sitten loppujen lopuksi salkkuun kilahtaa.

1 kommentti:

  1. Noniin, odotetusti molemmat annit ylimerkittiin ja tiistaina 1.6. sitten selviää kuinka paljon salkkuun näitä tippuu. Veikkailen että minimimäärät, mahdollisesti jopa vähemmän. Suurempi määrä olisi yllätys.

    VastaaPoista