perjantai 23. huhtikuuta 2021

Kikkailu... ei kannata

Ilmeisesti uusi rennompi ote sijoittamiseen ei ole ihan vielä tarttunut takaraivoon :)

Tällä viikolla aloin nimittäin spekuloimaan tulevaa korjausta "hype-osakkeissa". Itselläni on tässä sektorissa muutamaa osaketta. Toissapäivänä laitoin salkusta pihalle Powercell Swedenin, QuantumScapen ja Meatech 3D:n. Hieno ajatus oli että ostan ne sitten parin laskupäivän jälkeen halvemmalla ja isommalla erällä takaisin. 

Hieno ajatus oli kuitenkin huono ajatus: osakkeet lähtivätkin sitten tietysti heti myyntien jälkeen nousuun. Palasin takaisin ostoksille jo seuraavana päivänä ja osakkeet on nyt palautettu salkkuun hieman alkuperäisiä myyntejä isommilla erillä ja hitusen kalliimmalla! Quantumscapea on nyt vajaalla parilla tonnilla, Powercelliä reilulla parilla tonnilla ja Meatech 3D:tä noin tonnilla. Mielenkiintoista sinänsä että esim. tänään salkun suurimpien nousijoiden joukossa on juuri QuantumScape ja Powercell... 

Mitä tästä harjoituksesta jäi käteen? Eipä juuri mitään. Turhaa treidausta. Verotustappioita kirjautui jonkin verran, sillä nämä osakkeet olivat niitä jotka olivat lähteneet laskuun viime viikkoina. Siitä huolimatta ei mitään järkevää hommaa ja aiheuttaa turhaa stressiä. Treidaus on silti parempi jättää jatkossa muille, itselleni se ei sovi.

Tämä julkinen itseruoskinta toivottavasti muistuttaa jatkossa siitä, että tällaiset kikkailut voi jättää tekemättä. Mielenkiintoinen haaste olisi että en ostaisi tai myisi MITÄÄN koko loppuvuonna (pl. 800 euron etf-kuukausisijoitukset), erityisesti jos osakemarkkinoiden nousu jatkuu. Yritän parhaani :)

4 kommenttia:

 1. Jos tällainen jatkuu, joudut muuttamaan nimeksesi Ahkera sijoittaja, ja se tässä voikin olla pahin uhkakuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin!

   Moni tuttavani on onnistunut tuhoamaan salkun pitkäjänteistä tuottoa ylimääräisellä veivauksella. Itse en halua tällaiseen lähteä, joten nyt reilusti jarruja päälle ja laiskuus kunniaan :)

   Poista
 2. No,tällaistahan se on.Lopputuloshan sen ratkaisee.Kaikki me teemme pöhölöyksiä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä verot kannattaa välissä maksella pois, varmuuden vuoksi. Kunnon laskua toivottavasti vasta seuraavana verovuonna...

  VastaaPoista