torstai 1. huhtikuuta 2021

2021 / Q1: Ennätyksiä rikotaan, pääoma kasvoi melkein 50k, puolen miljoonan salkku häämöttää

Huhhuh, olipahan taas järkyttävän hyvä kvartaali. Näitä tuntuu riittävän, kun nousumarkkina vaan jatkuu. Erityisjännitystä oli siinä, että rikkooko salkku puolen miljoonan pääoman kvartaalin loppuun mennessä.

Ei rikkonut, mutta läheltä piti :) Salkku nousi arvoon 498 538 euroa. Hyvä näinkin.

Q1 avainluvut:

  • Uusi sijoitettu pääoma: 16077
  • Pääoman kasvu yhteensä (pl. osingot): 48318 (+10,73%)
  • Tuotto (pl. osingot): 32241 (+6,9%)

Uusia sijoituksia tuli tehtyä aika isosti tammi-maaliskuussa. Salkkuun tuli uutena kestävään ruokatuotantoon sijoittava ETF, samaan teemaan liittyvä Burcon Nutrascience, pari erää Powercell Swedeniä, Ontrak, ja Orthexin listauksesta saatu pieni määrä osakkeita. Lisäyksiä tein Huhtamäkeen, Neoeniin, QuantumScapeen, ja Alteryxiin.  

Nokiat myin lähellä Helsingin pörssin huippuja, kiitos reddit-palstalaisten aiheuttaman markkinahäiriön. Lisäksi salkusta lähti pari spekulatiivisemman pään sijoitusta, Plug Power ja Romeo Power.

Aika hillittömästi ostoja ja myyntejä. Tunnistan itsessäni hieman liikaa intoa moiseen toimintaan ja lupaan rauhoittua jatkossa :)

Salkun kehitys näyttää tältä:Graafia kun katsoo, niin suurin osa salkun tuotoista on tullut vuosien 2019 alun jälkeen. Tämä ennakoi myös sitä, että lähiaikoina voi tulla rumasti miinusta. Osakemarkkina kuitenkin osaa yllättää, ja vaikka olenkin ennustellut että olemme kuplassa, niin nousu voi myös jatkua yllättävän pitkään. Keskuspankit, nollakorot, ja elvytyspolitiikka tukevat tätä. 

En uskalla siis jättäytyä pois kyydistä, silläkin uhalla että salkku voi laskea 30-40 %. Koronakriisissä tätä testattiin, ja silloin homma ei aiheuttanut suurta järkytystä. Uskoisin että jatkossakin kestän henkisesti suurtakin volatiliteettiä.

Jos tai toivottavasti kun salkku ylittää lähiaikoina 500k pääoman, tulen tekemään melko merkittäviä muutoksia sijoitusstrategiaani. Näistä lisää toivottavasti piakkoin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti