torstai 18. maaliskuuta 2021

Toinen osto: RIZF

Kestävä ruokatuotanto, prosessointi ja jakelu on yksi megatrendeistä, joihin olen lähtenyt panostamaan isosti. Tähän liittyen salkustani löytyy täsmähankintoina mm. Burcon Nutrasciences Kanadasta ja Huhtamäki kotipörssistä. Toki metsäjätit UPM ja Stora - joita molempia minulta löytyy, ovat mukana pakkausmateriaalipuolella tässä trendissä.

Kestävään ruoantuotantoon on olemassa myös ETF: RIZE Sustainable Future of Food (RIZF), joka on hyvä tapa hajauttaa teemaan ilman että yrittää itse poimia voittajia. Ostin tätä ensimmäisen erän tammikuussa. Tavoitteena on laittaa tähän 2000 euron erissä yhteensä 10k ajan myötä. 

Tänään ostin toisen 2000 euron erän (hintaan ~5,1 e/kpl) RIZF-ETF:ää.

Kurssi oli noussut ekasta hankinnasta 4% ja huomionarvoista oli, että se ei juuri heilahdellut samalla kun tekno-osakkeet putosivat voimakkaasti viime viikkoina. Tämän ETF:än portfoliossa onkin yrityksiä jotka hyötyvät yhteiskuntien avautumisesta ja talouskasvun jatkumisesta. Ruoantuotanto on myös aikalailla sykleistä riippumatonta, samalla kun kestävyysvaatimukset nousevat. Mielestäni kaikin puolin mielenkiintoinen ja salkkua tasapainottava teema siis!

2 kommenttia:

 1. Näillä teema-ETF:llä on aina hauskoja omistuksia muiden muassa! Deere, Acgo, Stora, UPM...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan - kovin monenlaista on mukana ja kaikki eivät pelkästään edusta ko. teemaa vaan näillä on muitakin bisneksiä.

   Itse lisäilen sopivassa määrin myös "pure play" yrityksiä painottaakseni teemaa vielä vahvemmin, kuten aiemmin mainitun Burcon Nutrasciencen tapauksessa.

   Poista