tiistai 6. huhtikuuta 2021

Uusi osto: MeaTech 3d

Ruoantuotannon tulevaisuus on yksi teemoista, jotka kiinnostavat minua sekä kansalaisena että sijoittajana. Olen sijoittanut tähän teemaan RIZF-ETF:n kautta ja mm. sijoitus Burcon Nutrasciences:iin kuuluu tähän kategoriaan.

Tein eilen uuden avauksen tälle alueelle. Ostin 120 kpl MeaTech 3d:n osakkeita hintaan 9,65 dollaria/kpl.

MeaTech 3d on muutama viikko sitten Nasdaqiin listattu "keinoliha" (eng. cultured meat) yhtiö. 3d-osuus yrityksen nimessä liittyy 3d-printtaukseen. Yrityksen teknologia siis yhdistää soluviljeltyä lihaa ja 3d-printtaustekniikkaa jolla lihasta voi printata koostumukseltaan aitoa tavaraa muistuttavia "pihvejä" tms.

Yrityksen liiketoiminta on äärimmäisen futuristista ja tulot jossain kaukana tulevaisuudessa. Keinoliha/proteiini, erilaiset ruoantuotantoa tehostavat teknologiat ja vaikkapa geenimuuntelu ovat asioita, joita maailma tarvitsee jatkossa. Voittajien tunnistaminen on vaikeaa. MeaTech 3d taitaa olla ensimmäinen pörssilistattu keinolihayritys (ainakin minun tietääkseni), eikä ole välttämättä siis juuri se teeman paras yritys. Tämä sijoitus meneekin kategoriaan "vahvasti spekulatiiviset".

Samassa kategoriassa ovat sijoitukseni mm. QuantumScapeen, PowerCell Swedeniin ja OnTrakiin. Kaiken kaikkiaan spekulatiivisten sijoitusten osuus salkussani ei ole montaakaan prosenttia, eikä tarkoitus ole tätä osuutta mitenkään hurjasti kasvattaa. Silti, tämä on ehkä se mielenkiintoisin osuus :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti