torstai 3. marraskuuta 2022

Kiitos Elon Musk - merkittävät voitot Twitteristä

Kuten moni varmaan on huomannut, Elon Musk osti suuren kohun saattelemana Twitterin koko osakekannan kumppaneidensa kanssa.

Twitterille ja sen käyttäjille tämä ei ole välttämättä niin kiva uutinen. Koko kansan "tori" siirtyy miljardöörin haltuun, jossa on omat riskinsä ja hankaluutensa.

Suurin osa Twitterin osakkeenomistajista kuitenkin hyötyi isosti. Musk teki aikanaan ostotarjouksen Twitteristä melko "hypehintoihin" ja yrittikin pakitella kaupasta erilaisilla verukkeilla. Nyt kauppa on kuitenkin toteutunut ja omalle tililleni tippui 4607 dollaria. Nyt kun dollarin eurokurssi on varsin vahva, on tämä ihan mukanva jouluraha :)

Tein Twitterillä erittäin hyvän tilin. Ostin Twitteriä vuonna 2017 kurssiin 15,84 dollaria /osake ja Elon osti ne minulta hintaan 54,20 dollaria / osake! Tässä tapauksessa siis sain reilusti yli kolminkertaisen tuoton ostohinnoille ja reilusti yli kolme tonnia puhdasta voittoa.

Verottaja tietysti kiittää. Tein tänään osittain tästä syystä yhden veromyynnin - pistin noin 8 tuhannen edestä Euroalueen REIT-ETF:ää (ZPRP) myyntiin puolentoista tonnin tappiolla. Aion ostaa hieman isomman setin tätä takaisin myöhemmin, mikä antaa mahdollisuuden spekuloida hieman myös hinnalla. Euroalueen kiinteistömarkkinat ottavat nimittäin tällä hetkellä aika pahasti turpiin, mikä on ihan ymmärrettävää kun kiinteistöbuumi purkautuu korkojen noustessa.

2 kommenttia:

  1. Ostin lopulta ZPRP:t aika nopeasti takaisin ja vähän isommalla potilla (9000 euroa). Näissä markkinatunnelmissa hinnat heiluvat siihen malliin, että pidempään ei malta spekuloida takaisinostojen ajankohdalla. Kasvatin positiota samalla, koska ETF on halventunut melko hurjasti, kuten toki muukin markkina.

    VastaaPoista