sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

2010 / Q1 Tilinpäätös

Hyvää pääsiäistä kaikille lukijoille!

Nyt on tilaisuus laittaa vuoden 2010 ensimmäinen kvartaali pakettiin sijoitustavoitteiden ja -tulosten osalta. Ajattelin jatkossa tehdä tästä kvartaaliraportoinnista pysyvän käytännön.


Sijoitukset

Sijoitussuunnitelmani tavoitteena on keskimäärin 600 euron kuukausisijoitus, joka pitkällä aikavälillä johtaa miljoonan euron sijoitusomaisuuteen viisikymppisiä viettäessäni. Tähän on kovin pitkä aika, mutta tavoitekin on tavalliselle palkansaajalle kunnianhimoinen. Olen luonteeltani varsin tulosorientoitunut, joten olen yrittänyt kiriä tätä tavoitetta lähemmäs jo alkumetreillä mahdollisuuksien mukaan. Tämä on näkynyt kuukausisijoituksen suuruudessa, joka viime vuonna oli keskimäärin 1018 euroa kuukaudessa. Tänä vuonna tahti on hieman hidastunut - ensimmäsen kvartaalin sijoitukset ovat olleet keskimäärin 807 euroa / kk. Loppuvuonna tahti saattaa hidastua edelleen hieman, mutta 600 euron tavoitteessa varmaankin pysytään vuositasolla.

Mitä tämänhetkiseen yhteenlaskettuun sijoitusomaisuuteen tulee, olen reilusti edellä aiemmin asettamaani tavoitetta tälle vuodelle. Ajattelen kuitenkin mieluummin pitkää aikaväliä, joten voisi ennemminkin sanoa että olen yli 960000 euroa jäljessä :)

Sijoittajaurani alku oli vuonna 2008 vaikeahko (onneksi aloitin tosissani vasta vuoden jälkipuoliskolla), mutta kuten monella muullakin, vuodet 2009 ja 2010 ovat tuottaneet reilusti tulosta sijoitetulle pääomalle. Alla olevassa kaaviossa on esitetty kumulatiiviset sijoitukset ja periodien lopussa olleet markkina-arvot.

Sijoitusten tuotto

Siinä missä viime vuonna sijoitukseni tuottivat paremmin kuin vertailuindeksi (OMXH CAP PI), niin 2010 alkuvuodesta tuotto noudatteli aika pitkälle vertailuindeksiä. Käytän tässä OMXH Cap hinta-indeksiä, vaikkakin sijoituksistani neljännes on muualla. Esimerkiksi Frontier ETF-sijoitukset kehittyivät loistavasti alkuvuodesta. Pitänee jatkossa kehittää jonkinlainen sovellettu vertailuindeksi (olisiko kenelläkään tähän hyviä ideoita?) tai verrata ainoastaan salkun kotimaisten osakkeiden osuutta vertailuindeksiin. Yhtä kaikki, seuraavassa kuviossa näkyy sijoituksieni ja vertailuindeksin tuottoprosentit ajanjaksoilta 2008, 2009 ja 2010 / Q1.


2 kommenttia:

  1. Olisiko kellään muuten vinkkiä siihen, miten nuo kuvat saisi näkyviin selkeämmin? Blogin käyttöliittymä tuntuu "blurraavan" normaalisti selkeät kuviot...

    VastaaPoista
  2. Taitaa olla Blogspotin "ominaisuus". Eli jos haluaa paremmalla laadulla olevia kuvia niin ne pitäisi lisätä jonkun muun palvelun kautta.

    VastaaPoista