maanantai 8. joulukuuta 2014

RTS alle 900 pisteen, seuraava erä Seligson Russian Prosperityä ostettu

Viikko sitten lanseerasin osto-ohjelman Seligson Russian Prosperity -rahastolle RTS-indeksin tasalukuihin nojaten. Viimeeksi tein oston 500 eurolla kun RTS alitti 1000 pisteen rajan. Tänään sitten tultiin reilusti alle 900 pisteen, joten osto-ohjelman mukaisesti tein seuraavan 500 euron sijoituksen.

Nyt tuntuu että RTS on varsin kovassa laskupaineessa. Onneksi on osto-ohjelma jossa on selkeät säännöt niin ei tarvitse hermoilla mitä tekisi :)

16 kommenttia:

 1. Kuinkas alas sulla toi osto-ohjelma yltää? Vai onko näinkin pitkä niiaus ollut yllätys?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osto-ohjelma jatkuu niin alas kuin mennään, eli maksimissaan 8 ostoa (500 e kpl) ja 4000 euroa. Jos en siihen sitoutuisi, niin ohjelma ei toimisi. En ole yllättynyt oikeastaan että näin alas on menty, mutta yllättyisin, jos joutuisin ostamaan vielä usean erän. Veikkaukseni on, että ollaan lähellä pohjia.

   Poista
  2. Brent enää 65 dollaria.Eli aika lähellä pohjia ollaan, veikkaan myös.

   Poista
  3. Oma näkemykseni on se, että saat ostaa vielä monta kertaa lisää. Öljyn hinnanlasku ajaa Putinia yhä pahempaan ahdinkoon ja silloin myös teot tulevat todennäköisesti olemaan epätoivoisia. En sitä toki toivo, mutta siltä tämä alkaa nyt näyttämään.

   Poista
 2. Kovat kulut tuossa rahastossa ovat pitäneet minun mielenkiintoni aisoissa. Merkintä 2.5%, palkkio 1.2% ja päälle vielä tuottosidonnainen osuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni taas tämä rahasto on niitä harvoja, jossa koen saavani koville palkkioille vastinetta. Muuten salkku on pääasiassa indeksituotteissa ja suorissa osakesijoituksissa. Kaikissa tilanteissa kulut minimoiva sijoittaja toki sijoittaa myös Venäjään indeksituotteilla, ei sekään varmasti huono vaihtoehto.

   Poista
 3. Moi! Kiitos hyvästä ideasta. Pöllin sen ja aloitin hivenen samanlaisen toimenpiteen pienemmällä summalla ja toiseen rahastoon Nordnetin kautta ilman merkintäpalkkiota. Sinun tapaasi minun täytyy vielä kirjoittaa paperille osto-ohjelman tarkemmat säännöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Copycat-systeemiä mietin minäkin. Mihin Nordnetin rahastoon laitoit?

   Poista
 4. Kovaa on pudotus.850 pisteessä mennään nyt. 535 pisteessä oltiin pohjissa Tammikuussa 2009.

  VastaaPoista
 5. 800 pistettä lähestyy (nyt 824). Jokohan huomenna napsahtaa seuraava osto... Nopeaa on ollut kyyti alaspäin, eli osto-ohjelma oli kyllä siitä näkökulmasta ajankohtainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 802 pistettä enää :D Pakko tämän laskun on kohta loppua!

   Poista
  2. Osakkeiden hinnat menevät lähes aina ylemmäs ja alemmas kuin kukaan odottaa, joten eiköhän suunta ole vielä alaspäin. En tiedä Venäjän pörssistä juuri mitään, joten en tiedä milloin lasku loppuu. Jääköön nähtäväksi!

   Poista
  3. Kävi jo päivänsisäisenä alta 800 vaikka lopetus olikin sitten reilusti yli eli 800.17...

   Mutta alkoiko nyt perjantaina sitten yleisempikin laskettelu kun jenkeissäkin tiputtiin rajusti? Tuntuu siltä ettei nyt ole kiire ostoksille, mutta minä olenkin useammin väärässä kuin oikeassa...

   Poista
  4. Kävi tosiaan päivänsisäisesti alle 800:ssa, mutta en huomannut sitä vaikka RTS:sää silloin tällöin vilkuilin joten osto jäi tekemättä :) Maanantaina jos avataan alle 800, laitan seuraavan erän osto-ohjelmasta sisään.

   Yleisemmin olen sitä mieltä myös että ostoksille ei ole kiire. Länsimarkkinoilla on tultu ylös niin pitkään, että ostojen houkuttelevuus pienenee koko ajan.

   Poista
 6. Mutta eikö RTS:n lasku johdu enemminkin ruplasta kuin osakkeiden arvon laskusta? Eli tämä sijoitus ja strategia olisi jonkinlainen hybridi osakkeisiin ja valuuttaan.

  RTS tänään alle 800 pistettä, laskenut noin 3% ja samalla Micex lievästi plussalla. Vuodessa RTS laskenut 44,61% ja Micex 2,95%.

  Oletko selvittänyt miten valuuttojen käyttäytyminen vaikuttaa tuohon Seligsonin syöttörahaston käyttäytymiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys. En ole asiaa liiemmin pohtinut mm. siitä syystä, että Seligsonin rahasto on lasketellut RTS:n mukana. Johtui lasku sentimentistä tai valuutasta, niin näen ostomahdollisuuden tässä. Ja osto-ohjelmalla pohjapilkki onnistuu varmasti jos kassa kestää.

   Poista