perjantai 15. tammikuuta 2016

Osto: CRBN

VNQ:n lisäksi päädyin tänään ostamaan CRBN -ETF:ää noin tuhannen dollarin potin hintaan 84,35 dollaria /kpl. Tämä on ensimmäinen ostoni CRBN:n kohdalla, ja tulen todennäköisesti ostamaan lisää jos markkinat laskevat vielä reilusti.

CRBN:ää suunnittelin ostavani jo lokakuussa (kts sijoituscase tästä). Lokakuun tasoilta CRBN on romahtanut globaalin markkinan mukana reilusti ja on tänään koko olemassaoloaikansa halvimmilla tasoilla. Tämä ei ole sinänsä mikään ihme, sillä tämä ETF aloitti vasta joulukuussa 2014, eli historiakaan ei ole pitkä.

CRBN:n idea on tarjota indeksituottoa joka on lähellä koko maailman markkinapainotettua osaketuottoa, eli se on melko lähellä ACWI-indeksituotteita jotka sisältävät markkinapainotetusti kehittyneet ja kehittyvät markkinat. Erona on pelkästään se, että CRBN ei sisällä yrityksiä, joilla on ns. "hiiliriskiä" eli ovat tekemisissä hiilidioksidi-intensiivillä aloilla tai ovat riippuvaisia fossiilisista polttoaineista muuten.

Kustannustaso on maltillinen 0,20% vuodessa (joka tosin nousee 0,33% parin vuoden sisällä ellei muuta päätöstä tule, kyseessä on "avajaistarjous"). Toinen lähes identtinen ETF on LOWC. Alunperin suunnittelin tekeväni tähän sijoituksen, mutta viime aikoina seurailleena olen huomannut että CRBN:llä on paljon suurempi likviditeetti, joten valinta kallistui nyt CRBN:ään.

5 kommenttia:

 1. Täällä vasta "sijoitusuran" ensimmäinen osakehankinta mietinnässä. Mitä mieltä laiska olisit Oriola-kd:n hankkimisesta pitkään salkkuun neljän euron hintaan? Nordea, Fortum ja Teliasonera myös harkinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on hieno tilanne, jos pääset aloittamaan sijoitukset nyt halventuviin kursseihin. Toivotaan että halpenevat vielä lisää niin saat parhaan mahdollisen lähdön :)

   Oriola-Kd:lta kun on poistunut Venäjä-riskit, niin se on alkanut itseänikin taas kiinnostaa (välillä oli salkussa ja myin sen pois).

   Fortumia ostin äsken itsekin lisää, ja omasta mielestäni tämän hetken kurssitasot ovat hyvin houkuttelevia. Nordea on myös ihan kiinnostava, varsinkin jos kurssit vielä tästä laskevat.

   Poista
 2. Eikö Laiskaa sijoitta ostonappi vielä syhyä yhtään, kun markkinat laskevat ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin syyhyää :) Juuri tein kolme ostoa, tästä lisää uudessa postauksessa!

   Poista
 3. Mielenkiintoinen tuo CRBN-ETF. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista