torstai 7. tammikuuta 2016

Pieniä lisäostoja (Fortum & Outotec) ja yksi myynti

Yksi arvo-osuustileistäni on OP:ssa. Moni tietääkin, että tällä hetkellä OP:lla on menossa kampanja joka mahdollistaa suomen pörssistä ostot ilman välityspalkkiota. Tällaisena reippaana laskupäivänä on houkutus tehdä ihan pieniäkin lisäostoja koska tämä on kulujen puolesta mahdollista.

Tein äsken muutaman satasen lisäostot sekä Fortumiin (13 euron pintaan) ja Outoteciin (3 euron pintaan). Fortum oli enemmän heräteostos laskeneen kurssin ja osinkoprospektien takia, Outoteciin olin jo aiemmin päättänyt sijoittaa lisää jos kurssi kolkuttelee kolmea euroa.

Lisäksi lunastin tänään kaikki osuuteni (parin tuhannen euron edestä) OP-Afrikka -rahastosta. Sijoitin tähän aikanaan pitkän ajan sijoituscasena, mutta matkan varrella mieli on muuttunut. En usko että Afrikka-sijoitukset tulevat tuottamaan vielä pitkään aikaan. Tästä kirjautuu tappiota n. 600 euroa, jonka voi nykyään onneksi vähentää verotuksessa myös osinkotuloista. Lisäksi Afrikka on mukana sijoitussalkussani IS3N ja DX2Z -ETF:ien kautta ihan riittävässä määrin.

Vuosi 2016 on alkanut erittäin mielenkiintoisesti. Kiinassa näyttää olevan pörssipaniikki päällä ja se tarttuu muuallekin. Voi olla että käteiskassalle tulee käyttöä :)

8 kommenttia:

 1. Tiedätkö voiko OP-bonuksilla maksaa säilytyskulut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitos! Kaupankäyntikuluja ei varmaankaan voi maksaa bonuksilla?

   Poista
  2. Ei voi maksaa kaupankäyntikuluja... Olisi kyllä järkevää jos voisi.

   Poista
 2. En ymmärrä miksi ostit Outotecia, koska se on surkea pulju, jonka velkataakka vain paisuu ja tulevaisuus näyttää todella synkältä. Kiina on siirtymässä investointitaloudesta kuluttavetoiseen talouteen, millä on suuri merkitys Outotecin bisnekselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outotec on spekulatiivinen riskisijoitus minulle. Osakekurssi mahdollisesti heijastelee tätä "surkeutta"?

   Kiina ei ole kaikki kaikessa, onneksi. APAC-alue (sis. Kiina) on 19% Outotecin liikevaihdosta.

   Poista
 3. Hyvä veto tuo Afrikka, itsellä ei ole oikein uskoa kehittyviin.

  VastaaPoista
 4. useimmitenväärässä8. tammikuuta 2016 klo 5.10

  Pitäisi olla parempi suunnitelma tällaisia päiviä varten, nyt tekee mieli ostaa kaikkea... Nordea oli ostilistalla heti jos 9.5 alle menee ja sitä tulikin ostettua. Sen sijaan Telia-Soneraa ei olisi pitänyt hankkia lisää, sitä riskiä on jo liikaa entisestäänkin. Vaan kun 5% laskee ilman mitään uutta tietoa firmasta niin alkoi sormet syyhyämään liikaa. Tuollaisen osto-ohjelman tekeminen tuntuu entistäkin paremmalta idealta ja itseni pitäisi vielä se vielä johonkin kirjoittaa muistiin ettei tulisi turhaan hätäiltyä.

  VastaaPoista