keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Markkinat nousussa, lisää ZPRP:tä salkkuun

Ostin tammikuussa ensimmäisen erän ZPRP-ETF:ää, joka sijoittaa eurooppalaisille kiinteistö/REIT-markkinoille. Markkinat ovat olleet yleisesti nousussa tammikuun alusta lähtien, mutta tein siitä huolimatta nyt toisen oston tätä. Ostin 55 kpl hintaan 30,495 e/kpl. Tämä menee pitkään salkkuun, niinkuin toki kaikki muutkin ostokseni yleensä.

Yleisesti ottaen meno markkinoilla alkaa hirvittää. Esimerkiksi vuoden alussa ostamani globaalia vähähiilistä osakeindeksiä seuraava LWCR on noussut jo 9,4 %! Tämä kehitys todellakin kuvaa GLOBAALIA nousua osakemarkkinoilla noin viidessä viikossa. On kyllä harvinaista haipakkaa alaspäin (joulukuussa) ja sitten taas ylöspäin. Markkinat tuntuvat olevan erittäin nälkäisiä hyville uutisille ja etsivät ikäänkuin syitä jatkaa vuosikymmenen nousuaan.

Mitähän tässä tekisi? Itselläni on ihan reilut sijoitusautomatiikat päällä (1500 e/kk ETF:iin) tällä hetkellä, mutta silti 25 Keuron käteiskassa polttelee taskussa. Yksi intuitio sanoo, että nousumarkkinoilla voi olla vielä jyrkkä loppurykäisy tulossa, ja joka voi jatkua vielä yllättävän pitkään. Kylmän viileä järkeily taas sanoo, että parempiakin ostonpaikkoja on tulossa ja juuri nyt ei ole hyvä paikka ylimääräisille lisäsijoituksille.

Ajatuksia ja ideoita otetaan vastaan :)

2 kommenttia:

  1. Niin, lasku tulee mutta milloin? Sulla on kyllä mukava käteiskassa. Itsellä tavoitteena noin 10k€ käteiskassa ja sitten kun lasku tapahtuu, ostan 6 kk jänteellä kohtuullisella vivulla muutamaa etffää.

    VastaaPoista
  2. Hi, I like to contact you but cant find any email?
    Can you please reply on henrik@borsdata.se?
    I liek to offer you a free membership on our website.
    Thanks,

    VastaaPoista