perjantai 15. toukokuuta 2020

Myynti Cargotec & Osto DXSU

Myin tänään koko omistukseni Cargotecista reilun 2000 euron edestä (hintaan 18,4 e/kpl) ja ostin samalla summalla kehittyvien markkinoiden laina -ETF:ää DXSU:ta. Cargotecin myynnistä tuli pari sataa euroa tappiota, mutta kokonaissijoitus jäi osinkojen takia ihan mukavasti voitolle. Toki myynti ennen koronaromahdusta olisi ollut paljon parempi ratkaisu, mutta mennään tällä.

Cargotec lähti myyntiin sillä ajatuksella, että globaalit tavaravirrat eivät ihan hyvään aikaan palaudu entiseen loistoonsa. Uskon että pettymyksiä on lähivuosina tiedossa lisää Cargotecin liiketoiminnassa ja kurssilla on vielä merkittävä laskupotentiaali. Tykkään yrityksestä sijoituscasena pidemmällä aikavälillä, joten ajatuksena on tulla takaisin omistajaksi halvemmalla hinnalla. Saa nähdä onnistuuko.

Tein DSXU:lle sijoituscasen aikanaan vuonna 2011. Kehitys on ollut pomppuista kuten kehittyvien markkinoiden lainamarkkinoille kuuluukin. Riski ja tuotto kulkevat käsikädessä. Nyt ollaan taas yhden romahduksen kohdalla ja jo vähän nousussakin. Ajattelinkin että nyt on hyvä aika palata tälle markkinalle. Jatkossa sijoitan tähän ihan tietoisesti vain erillissijoituksia sopivilla hetkillä (enkä kk-sijoituksissa kuten joskus aiemmin), koska silloin tällöin tapahtuvat dipit tarjoavat hyviä ostopaikkoja.

Aikamoista treidaamista siis, joka on omalle strategialleni epätyypillistä. Koronakriisi saa aikaan kaikenlaista :)

Jatkossa keskityn keräämään käteiskassaa, joka on tätä kirjoittaessa n. 25000 euroa. Jotenkin on sellainen tunnelma, että väliralli osakkeissa alkaa olla nähty ja kohta on tulossa toinen kierros osakemarkkinoiden laajamittaista laskua. Syynä tähän on jo paljon spekuloitu "toinen aalto" tai yleensäkin vaikeudet yhteiskuntien normaaliin toimintaan palaamisessa.

Mitä ajatuksia lukijoilla on markkinatilanteesta: Mihin suuntaan ollaan menossa? Uskaltaako tässä olla osto- vai myyntilaidalla, vai mieluummin olla tekemättä mitään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti