tiistai 1. heinäkuuta 2014

2014 / Q2 tilinpäätös

Toinen kvartaali on ohi ja vuosi 2014 puolivälissä. Siinä missä edellisellä kvartaalilla salkku pieneni reiluhkon kokoisten myyntien takia, sain nyt käännettyä salkun kokonaispääoman all-time-high-lukemiin! Q2/2014 lopussa salkun kokonaispääoma oli 115 015 euroa.

Tässä heti kärkeen salkun kehityksen avainluvut: 
  •  Uusi sijoitettu pääoma 2014 Q2 aikana: 6345 euroa
  • Pääoman kasvu yhteensä (pl. osingot): 11280 euroa (10,87 %)
  • Osingot (netto): 937 euroa
  • TWR-tuotto (pl. osingot): 4,59 % (vuoden alusta 6,16 %)
Kvartaalin aikana tapahtui kaksi isompaa ostoa, eli HCP Quantin merkintä 5000 eurolla sekä 2000 euron merkintä Seligson Russian Prosperityyn. Molemmat edustavat uutta allokaatiopäätöstäni sisällyttää 10% aktiivisia, tarkaan valittuja rahastoja salkkuuni. Jälkimmäisessä ajoitus osui kohtalaisen hyvin kohdalleen ja se on jo reilusti voitolla. HCP Quant alkoi pyöriä tänään, ja seuraan mielenkiinnolla miten uusi rahasto pelittää.

Muita ostoksia kvartaalin aikana olivat jatkuvat kk-sijoitukset DBX1 ja DXSU ETF:iin Nordnetin kautta. Tein myös yhden myynnin, kun luovuin osakeannin julistaneesta Deutsche Bankista.

Alla olevasta kuviosta näkyy sijoitusten kehitys vuosittain alkaen 2008 tähän kvartaaliin asti (kuluneen vuoden kvartaalit tarkemmin eriteltynä). Kuviosta näkyy, että pienen notkahduksen jälkeen salkku päätti taas all-time-high -lukemiin. Olen kehitykseen varsin tyytyväinen, mutta samalla hieman epäileväinen sen suhteen, voiko nousu enää jatkua yhtä voimakkaana.


Alla olevasta toisesta kuviosta selviää tämänhetkinen salkun allokaatio. Korkosijoitukset ovat edelleenkin alipainossa (3 % vs. tavoiteallokaation 20 %) ja samalla osakepoiminnat ovat ylipainossa (42 % vs. 20 %:in tavoite). Muutoin salkun jakauma vastaa tämänhetkistä tavoiteallokaatiota varsin hyvin.


Loppuvuoden markkinanäkymät ovat kaksijakoiset. Euroopan ja muun maailman elpyminen finanssikriisistä jatkunee hitaaseen tahtiin. Toisaalta elpymistä on leivottu mukaan kursseihin jo merkittävässä määrin, joten osakkeiden nousuputki ei ole mikään takuuvarma juttu. Toisaalta muutkaan sijoitukset eivät houkuttele, joten oma ratkaisuni on olla tekemättä juuri mitään, eli "laiskan sijoittajan" perusmeiningillä jatketaan.

Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista heinäkuuta kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti