lauantai 9. elokuuta 2014

Nordnetin kk-säästämiseen uusia ETF-vaihtoehtoja

Vain hetki sitten kirjoitin Seligsonin uusista rahastoista, niin nyt jos saatiin kustannustietoiselle piensijoittajalla lisää hyviä uutisia. Norndet kertoi laajentavansa ilmaisen ETF-kuukausisäästämisen valikoimaansa uusilla tuotteilla mm. Japaniin, Frontier-markkinoille ja Lontoon pörssiin. Koko valikoima, johon sisältyy iShares:in ja DB X-trackers -tuotteita, löytyy Nordnetin sivuilta.

Näistä uutuuksista itseäni kiinnostavat erityisesti osinkoja uudelleensijoittavat, ns. kasvu-osuudet, joiden avulla vältyn veroseuraamuksilta ja pääsen nauttimaan korkoa korolle -ilmiöstä ajan yli. Tavallaan Nordnetin kk-sijoittaminen tarjoaa täydelliset työkalut kustannustehokkaseen ja pitkäjänteiseen sijoittamiseen: ilmaiset merkinnät ja täten helpon ajallisen hajauttamisen, sekä kelvollisen valikoiman ETF:ien kasvuosuuksia.

Uusista vaihtoehdoista itseäni kiinnostaa ainakin seuraavat:
  • iShares:in "core" -sarjan superedulliset ETF:ät kaikkein suosituimpiin indekseihin. Esim. core-ETF S&P500:ssa maksaa 0,07% vuodessa. Se on jo oikeasti edullista! :)
  • DB X-trackers Select Frontier (DX2Z). Tätä frontier-markkinoihin hajauttavaa ETF:ää minulla on jo salkussa ihan mukava (ja mukavasti tuottanut) potti, mutta saatan ottaa tämän kk-sijoituksen osaksi.
  • DB X-trackers MSCI Europe Small Cap index (DX2J).  Tässä hallinnointipalkkio 0,4%. Salkustani puuttuvat eurooppalaiset pienyhtiöt kokonaan, ja tässä olisi hyvä kustannustehokas vaihtoehto.
  • Myös korkopuolelle oli tullut uusia ETF:iä, mutta juuri nyt korkosijoittaminen ei ole kovin houkuttelevaa, ja minulla on jo tällä hetkellä kehittyvien markkinoiden valtionlainat kk-sijoituksissa menossa (DXSU).
Kokonaisuudessaan valikoiman laajentuminen on hieno juttu ja antaa itsellenikin uusia sijoitusmahdollisuuksia. Kirjoittelen lähiaikoina, mitä tuotteita tulen lisäämään kuukausijoituksiin.

9 kommenttia:

  1. Huomasitko muuten iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS ETF (IS3N): http://fi.ishares.com/fi/pc/tuotteet/EIMI

    Kulut vain 0.25%. Mietin, jos korvaisi DBX1:n tuolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin ja yllätyin positiivisesti. Ei kai tässä jaa muuta vaihtoehtoa kuin korvata!

      Edut:
      - IMI (Investable Market Index) indeksi, jossa mukana myös small-cap eli laajempi hajautus
      - Kulut pienet (0,25%)
      - Fyysinen replikointi
      - Osinkojen uudelleensijoitus

      Tuote on itse asiassa niin ylivoimainen, että ihmettelen miksi iSharesilla on tarjolla toinen kalliimpi (0,75%) tuote eli IQQE -ETF?

      Poista
    2. Ihmettelin samaa, enkä keksinyt muuta kuin että tuosta kalliimmasta maksetaan osingot ulos. Sitä taas en itse edes halua eli valinta on helppo. Vaihtuu Seligsonin "Kehittyvät markkinat" nyt tähän.

      Poista
  2. Ensin, kiitos hyvästä blogista!

    Nordnet vaatii näköjään kirjautumisen että pystyy näkemään kuukausisäästämisen ETF:iä. Olisiko mahdollista että voisit tehdä jonkun yhteenvedon tällä hetkellä käytössä olevista ETF:istä. Mielenkiintoista olisi saada tietää miten hyvin onnistuu hajautus (maantieteellinen, suuret/pienet yhtiöt), kulut, sekä mitkä ETF:ät ovat fyysisiä/synteettisiä ja sijoittavatko ne osingot uudelleen.

    Muistan joskus selanneeni Nordnetin sivuja, mutta ainakaan silloin tarjonta ei ollut sellaista että olisin valinnut niitä Seligsonin tuotteiden edelle. Nyt kun vaihtoehtoja on tullut lisää, haluaisin tarkistaa tilanteen uudelleen, mutta en viitsisi luoda tiliä Nordnetille pelkästään tämän takia.

    Ymmärrän toki että kyseessä ei välttämättä ole mikään ihan pieni urakka!

    VastaaPoista
  3. Laiska sijoittaja: Kun puhut "korvaamisesta" niin tarkoitatko että myyt pois kertyneet korvattavat ja ostat vapautuvilla varoilla korvaavaa ETF:ää vai pidätkö myös korvattavat ja ostat vain jatkossa korvaavaa ETF:ää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys. Asia ei ole ihan yksinkertainen sillä myynneistä tulee kuluja ja veroseuraamuksia.

      Jos veroseuraamuksia ei tulisi, niin asia olisi simppeli: myyntien kustannukset lienevät pienemmät kuin heti ensimmäisenä vuonna koituva säästö hallinnointikustannuksissa (tässä siis emerging market ETF:iä vertaillen).

      Omat sijoitukseni ovat voitolla, joten veroseuraamuksia tulee. Toisaalta minulla on mahdollisesti vielä hyödynnettäviä tappioita eli päätän myynneistä tämän perusteella.

      Joka tapauksessa alan tekemään uudet sijoitukset halvempaan tuotteeseen, eli korvaan kk-sijoituksissa DBX1:sen IS3N:llä.

      Poista
    2. Kiitoksia selvennyksestä. Muutin itsekin kuukausisettiä tähän:
      db x-trackers S&P Select Frontier
      iShares Core MSCI Emerging Markets
      iShares S&P 500 - B UCITS ETF (Acc)
      iShares MSCI Pacific ex Japan UCITS

      Korvatut ETF:t jää salkkuun. Eurooppa ja Suomi tulee katettua Seligsonin kautta.

      Osaatko tai osaako joku sanoa onko olemassa Pacific ETF:ää jossa on mukana myös Japani? Kaikki näyttää olevan excl. Japan. Jos ei niin miksei? Onko Japani yksinkertaisesti vaan niin suuri markkina verrattuna muuhun tyynenmeren alueeseen?

      En ole aiemmin kommentoinut mutta tässä yhteydessä pakko kehaista että todella mielenkiintoinen ja hyödyllinen blogi. Kiitos!

      Poista
    3. Japani taitaa olla sekä suuri että erityisen kehittynyt markkina muihin verrattuna, ja siksi usein "ex Japan".

      Pikaisella haulla ainakin yksi ETF löytyi, missä Japani mukana:

      "iShares Asia/Pacific Dividend ETF"

      Linkki: http://etfdb.com/etf/DVYA/#holdings

      Tämä ei tosin taida olla Nordnetin kk-säästövalikoimissa.

      Poista
  4. This is stunning! I'm passed up the nature of the astounding.I've perused a great deal of articles, financial firms one of the best ones that I've perused. Continue providing more articles this way.Allianz Japan Fonds

    VastaaPoista