perjantai 29. maaliskuuta 2013

2013 / Q1 tilinpäätös

2013 vuoden ensimmäinen kvartaali olisi nyt paketissa. Tässä heti kärkeen keskeisimmät luvut viimeisimmältä vuosineljännekseltä:

Uusi sijoitettu pääoma: 4613 euroa

Salkun kasvu yhteensä (ml. osingot): 9248 euroa

Tuotto (ml. osingot): 4635 euroa

Pääoman kasvu 11,3%, tuotto: 5,6 %

Lukujen valossa ensimmäinen kvartaali meni erinomaisesti. Sain myös tehtyä runsaasti uusia sijoituksia, eli olen kaiken kaikkiaan varsin tyytyväinen vuoden alkuun. Uusia sijoituksia tein Hyundai Motor Companyyn, Fortumiin, Nokiaan, sekä Seligson Euro Corporate Bondiin. Näistä kaksi ensimmäistä on reilusti plussalla (n. +12 % ja +9 %) ja Nokia pari prosenttia miinuksella. Kaikki näistä ovat ehdottomasti pidemmän aikavälin sijoituksia, vaikkakin sattuneesta syystä osakesijoittamisen houkuttelevuus on laskussa.

Kokonaisuudessaan salkku kolkuttelee pian jo 90000 euron rajapyykkiä, eivätkä kaukana ole kuusinumeroiset summatkaan (kuvio kehityksestä alla). Voittomarginaalin toivoisi olevan hieman isompi, mutta se korjaantunee ajan kanssa. Onhan tässä välissä ollut yksi finanssikriisi, joka tuntuu vieläkin painavan ainakin Euroopan osakemarkkinoita.

Mitä tavoiteallokaatiooni tulee, niin toimin tällä kvartaalilla vahvasti sitä vastaan. Lisäsin osakeomistuksiani kolmessa eri yrityksissä ja osallistuin myös Talvivaaran osakeantiin. Alla olevassa kuviossa on esitetty salkun tämän hetkinen allokaatio. Kun verrataan nykytilannetta allokaatiotavoitteeseen, löytyy suurin ero osakepoiminnoista joita on puolet salkun arvosta, sisältäen sekä kotimaisia että ulkomaisia osakkeita. Koska osinkojen verokohtelu on muuttumassa näillä näkymin piensijoittajavastaiseksi, tulen kohdistamaan ostoni jatkossa pääsosin muualle kuin suoriin osakeostoihin (tavoitteena 30 % osuus salkusta).

Toinen allokaatioon nähden alipainossa oleva osuus on korkosijoitukset. Näiden osuus tulee pysymään alipainossa vielä jonkun aikaa, ja nostelen niitä vähän enemmän sitten kun korkomarkkoiden nykytila on erilainen. Tällä hetkellä korot ovat historiallisen alhaiset, eikä hyviä tuottomahdollisuuksia ole näkyvissä muuta kuin ehkä kehittyvillä markkinoilla, ja jatkankin todennäköisesti sijoituksia DXSU -ETF:ään tänäkin vuonna.Tästä eteenpäin osa sijoitustoiminnoistani on automatisoitu, kiitos Nordnetin lanseeraamalle ilmaiselle ETF -kuukausisäästämiselle. Tästä huolimatta jatkan yhä myös erillisiä sijoituksia, joiden ajoitukseen ja valintaan pyrin vaikuttamaan jonkin verran, joskin tästä saatava "ylituotto" on varmasti lähinnä henkistä. Joka tapauksessa uskon tästä tulevan hyvän sijoitusvuoden, vaikkakin tulevina kuukausina tulemme näkemään todennäköisesti markkinaturbulenssia uudelleen heränneiden eurohuolten takia.

Mukavia pääsiäispyhiä!

4 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Olet nyt hyvässä vauhdissa ja kun oikea rytmi löytyy, sitä on syytä jatkaa.

  Minulla olisi hiukan kysyttävää. Heikkona hetkenä -tosiasiassa pääoman puutteessa -luovuin DXSU-omistuksestani. Mitä ervelet, pitäsikö siihen palata vaikka kehitys heikolta näyttääkin? Tai paremmin, mitä arvelet siitä?

  Olen itse ryhtynyt pitämään vakaita ja tylsiä osinkomyllyjä vähän kuin bondien korvikkeena, kun en parempaakaan ole keksinyt.

  Tuo kuukausisäästäminen on hieno juttu. Itse olen samalla asialla.

  VastaaPoista
 2. Kinski: Kiitoksia!

  DXSU on kehittyvien markkinoiden lainamarkkinoihin sijoittava ETF, joten sen kehitys on silloin tällöin varsin pomppuista. Tosiasia kuitenkin on, että siellä on enemmän tuottopotentiaalia kuin vaikkapa Euroopan tai USAn valtionlainoissa, ihan pelkästään korkotasojen perusteella.

  Lähiaikojen tuotto on silti mysteeri, ja kuten sanoit niin viime aikoina kehitys on ollut heikkoa. Yksi vaihtoehto on ottaa DXSU osaksi tuota kuukausisäästämistä, jolloin ostot saa hajautettua ajallisesti. Huomasin juuri että sekin on tarjolla Nordnetilla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! Enpäs tuota ole hoksannutkaan.

  VastaaPoista
 4. Sijoitusbloggareiden tuotot ovat olleet hämmästyttävän hyviä tämän ekan kvartaalin aikana, sillä lähestulkoon kaikilla taitaa olla yli 10%:n. Itselläni on vajaa yksitoista laskujeni mukaan ja se on varsinaisen hyvin. Toisaalta omat tuottoni ovat tulleet lähinnä maaliskuussa. Saa nähdä miten pidemmällä tähtäimellä käy..

  VastaaPoista