perjantai 15. maaliskuuta 2013

Ilmaista ETF-sijoittamista!

ETF:t ovat pitkään olleet käytännössä kuukausisäästämisen ulottumattomissa korkeiden ostokulujen takia. Eivät ole enää.

KTR ehti jo asiasta blogata, mutta tämä on niin merkittävä juttu että asiasta on pakko minunkin mainita. Nordnet tuo tarjolle ETF-sijoittamiseen ilmaiset merkinnät (kts. lisätietoja esim tästä). Aluksi valikoima painottuu kolmen suuren ETF-talon valikoituihin tuotteisiin. Asiakkaalle kustannuksia ei koidu, vaan Nordnet saat tuottona ns. kick-back palkkioina tuodessaan uusia asiakkaita ETF:ien tarjoajille. Myynneistä verotetaankin sitten välityspalkkiot.

Yhtä kaikki, tämä on erittäin positiivinen asia piensijoittajille. Kuukausisäästäminen ilman merkintäpalkkiota ETF:iin on nyt mahdollista, ja kunhan tutustun Nordnetin palveluun tarkemmin, tulen todennäköisesti itsekin hyödyntämään asiaa jollakin tavalla.

10 kommenttia:

 1. Hyvä uutinen.
  Kerta kaikkiaan. Olisiko tämä nyt sitä luvattua palvelun parantamista Nordnetilta?

  VastaaPoista
 2. Tämä on todella hieno kädenojennus piensijoittajien suuntaan, joilta Nordnet on saanut viime aikoina kritiikkiä. Moni varmaan alkaa taas kompata Nordnettiä, itse aion liittyä joukkoon myös :)

  VastaaPoista
 3. Taidan itsekin harkita tätä. Sijoitukseni tosin menee niihin tuotteisiin joilla voi sijoittaa Aasiaan tai Atlantin toiselle puolen. Koska tämä mahdollisuus muuten alkaa? En löytänyt suoraan ilmoitusta ainakaan tuosta arvopaperin linkistä.

  VastaaPoista
 4. TT: Tuolta Nordnetin sivuilta ajankohtaista -kohdan alta pääsee aloittaman vaikka heti. Merkinnät on näemmä joka kuukauden 5. päivä...

  VastaaPoista
 5. Okei. Löysin itsekin linkin kauppalehden keskustelupalstan avulla. En ihan heti suoraan kyllä ole aloittamassa. Onkos kellään mitään vinkkiä tonne Aasian markkinoille noista ETF:stä? Mielellään sellainen joka sijoittaa osingot uudestaan. Täytyy sitten tutustua vaihtoehtoihin tarkemmin.

  VastaaPoista
 6. TT: Tähän on helppo vastata. DB X-Trackers MSCI EM Asia TRN Index.

  Kaikki muut tarjolla olevat ETF:t Aasiaan ovat sitten maakohtaisia, eli vaikkapa Vietnam tai Indonesia sijoittaminen onnistuu. Nämä ovat vähän niche-valintoja omaan makuuni, mutta toki ilmaisella merkinnällä näihinkin voi mennä valikoiden mukaan.

  Lisäksi tietysti osa Aasiasta tulee mukaan esim. Emerging Markets indeksillä, johon aion itse panostaa jatkossakin (tarjolla on DBX1, jota minulla on jo iso määrä salkussa ennestään).

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia neuvoista. Pitänee vielä lueskella tarkemmin läpi kaikki tarvittava tieto noista. Toi kuukausisäästäminen on ainakin itselleni kulujen puolesta ainut vaihtoehto.

  VastaaPoista
 8. Harmillista ettei tarjolla ole fyysisiä etf-tuotteita, jotka sijoittaisivat osingot sisään. Luulisi sopivan paremmin pienillä summilla sijoittavalle suomalaiselle kuukausisäästämiseen...

  Esim. iSharesilta on valittu osingot ulos jakavat tuotteet, vaikka olisi ollut kasvuosuudetkin olemassa...

  VastaaPoista
 9. Itseä kiinnostaa terveydenhuolto ja sellaisia Etf:iä ei näy olevan tarjolla. Samoin se Aasia kiinnostaa. Kumpaankin sijoitan nyt Seligsonin rahastojen kautta, Aasian kulusuhde siellä 0.45 kun noissa tarjotuissa Etf:ssä Nordnetissa se on 0.65. Kokonaiskulut kannattaa kyllä punnita ennen kuukausisäästäjäksi ryhtymistä, ei tuo palvelu ihan hyväntekeväisyyttä ole. Nordnetinkin kautta kun voi suoraan ostaa sellaisia matalakuluisia Etf:iä, jotka ei yleensäkään näy heidän haussaan. Näiden tunnukset on vaan haettava ensin esim. Morningstarin avulla. Löytyy vaikkapa swap-pohjaisia ComStagen Etf:iä, 4...5 Morningstar-tähtöstä ja kulusuhde esim. 0.25 .

  VastaaPoista
 10. Moi, ihan hyvä olla kriittinen. En kuitenkaan lähtisi mitään salaliittoteoriaa kasaamaan. On tuolla kuitenkin tarjolla Eurooppa-ETF (DXET), missä kulut 0.00 :)

  Tein muuten kuukausisuunnitelman juuri tuonne, merkintä tulossa...

  VastaaPoista