maanantai 14. helmikuuta 2022

Netto-ostajan vuosi jatkuu: Pieni lisäys KONEtta

Laitoin Tammikuun loppupuolella seuraavat ajatukset eetteriin:

"Jos markkinalasku jatkuu, aion sijoittaa vähintään 50 keuroa vuoden 2022 aikana osakkeisiin, rahastoihin ja ETF:iin."

"Aloitan nyt ostot (tai olen oikeastaan jo aloittanut!), joita jatkan niin pitkään kun markkinat menevät alaspäin. En aio ylireagoida ja alkaa ostelemaan isoilla rahoilla. Ennemminkin ostan yksittäisiä eria lisää laadukkaita tai mielenkiintoisia osakkeita ja kk-sijoitusohjelman kautta indeksejä/rahastoja."

Markkinat menevät edelleen alaspäin, joten jatkaan valitsemallani tiellä :)

Lisäsin äsken salkkuun 15 kpl KONE:een osaketta hintaan 54,78 e/osake (yht. n. 820 e).

Kaikki mitä markkinoilla tällä hetkellä tapahtuu viittaa siihen että pääsen ostoja jatkamaan. Uskomatonta, mutta jopa jonkinlainen sota/konflikti Europpassa ei ole poissuljettu, ja tähän liittyvät pakotteet, vastapakotteet jne. Toinen musta pilvi on jo kaikille tuttu inflaatio + keskuspankkien koronnostot.

Näissä turbulenteissa tilanteissa on yleensä kannattanut pitää katse pitkässä pelissä ja lisäillä sijoituksia sen mitä kassa kestää. Isompi kysymys on sitten, että miten pitkään kassa riittää jos tekee ostoja laskeviin kursseihin. Ja vielä isompi kysymys on, että mitäs sitten jos tulee useamman vuoden aikajakso kun kurssit laskevat? Tällaista periodia ei moni sijoittaja vielä ole nähnyt.

2 kommenttia:

  1. Hei, mahtava blogi sinulla. Löysin vasta hiljattain. Itsellä on vastaavanlainen suunnitelma. Ostella pikkuhiljaa laatuyhtiöitä laskeviin kursseihin ja käyttää hyväksi markkinan "ylilyönnit". Suuria summia ei nyt uskalla kerralla laittaa kun markkinat aika rajut tällä hetkellä. Aika paljon on kasvuyhtiöitäkin tässä viime aikoina rokotettu ja osan kohdalla olisi luullut pohjan tulevan jo vastaan mutta väärässä olen ollut. Voi olla hyvinkin myös että pidempi markkinalasku on tuloillansa tai ainakin vuosi täynnä epävarmuuksia, joten parempi olla sotakassaa ja ostella hiljalleen. Jos dipit ostetaan heti kiinni, niin en ressata siitäkään. Oma strategia ei kuitenkaan perustu ihan siihen että pitäisi 1-2 päivän aikana osata ajoittaa ostot :).Strategiana on ostella tällä hetkellä kuukausittain satoi tai paistoi ja katsotaan mihin se riittää vuosien pästä. Keep up the good work blogin kanssa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista ja toivottavasti seuraat blogia jatkossakin! :)

    Itseä nämä dipit tai isommatkaan laskut eivät pahemmin stressaa, enemmän aiheuttavat päänvaivaa että mitähän sitä ostaisi!

    Itselläni on pitkä lista osakkeita mitä ei vielä ole salkussa, mutta toisaalta laskut ovat hyvä hetki hommata lisää niitä mihin uskoo pitkällä aikavälillä. Tai sitten ihan lisätä indeksisijoituksia, se kannattaa melkein aina :)

    VastaaPoista