perjantai 4. helmikuuta 2022

Pientä pyörittelyä: Wärtsilä salkkuun, Block & Zoom ulos

Alan pikkuhiljaa tulla siihen tulokseen, että kasvuosakkeiden aika on muutamaksi vuodeksi ohi. Korkojen nousu on nopeampaa ja pontevampaa kuin ennen arveltiin. Toki voi olla että nyt teen virherarvion ja hulabaloo jatkuu :)

Yhtä kaikki, tänään pyöräytin pois salkusta kaksi tappiollista kasvuosaketta, tappiota tuli noin tonni verottajan ihmeteltäväksi. Lähteä sai Zoom (hintaan 142,51 USD/kpl)  ja Block (hintaan 107,09 USD/kpl). Iso sijoitus tämä ei ollut, sillä näistä vapautui reilu kaksi tonnia.

Koska tavoitteenani ei ole pienentää sijoitusastetta, niin jatkoin salkun rotaatiota kohti "arvo-osakkeita" sijoittamalla ensimmäistä kerta Wärtsilään. Salkuun tuli 200 kpl Wärtsilää hintaan 10,52 e/kpl eli reilun parin tonnin edestä.

Nyt olen tyhjännyt salkusta lähes kaikki spekulatiiviset kasvuosakkeet. "Hyvä" puoli tyhjennyksestä on se, että verottajalle on nyt tappioita näytettäväksi, joka säästää sitten vastaavasti mm. osinkojen verotuksessa. Toinen hyvä puoli on se, että nämä myynnit ovat olleet kautta linjan kannattavia, sillä nopealla katsauksella kaikki myydyt osakkeet ovat nyt halvempia. 

Spekulatiivisista poiminnoista on jäljellä vielä Beyond Meat, Oatly ja Teladoc. Näistä en nyt meinannut luopua, itse asiassa voisin ehkä sijoittaa näihin lisää.

Jokaisen spekulatiivisen ostoksen taustalla on ollut ideaa, joten pidän näitä edelleen tutkalla ja saatan palata omistajaksi myöhemmin. Aiemmista omistuksista salkkuun voisi harkita jossain vaiheessa takaisin esim. Powercell Swedeniä tai Matterportia, erityisesti jos näissä arvo jatkaa laskuaan. Nämä pyörittelyt ovat melko merkityksettömiä salkun isommassa mittakaavassa, mutta tuopahan ainakin mielenkiintoa.

Koska markkinat ovat nyt olleet mukavasti laskussa, palautin Nordnetin kk-sijoituksiin takaisin ETF:än Rize Sustainable Future of Food, jatkossa tähän menee 500 e/kk. Minulla on tätä jo ennestään yli 7 tonnin edestä, mutta lisääkin salkkuun mahtuu.

3 kommenttia:

 1. Buy high & sell low, eh?

  VastaaPoista
 2. Muistanko väärin, etkös sinä tuota Blockia ostellut dipistä lisää ja aikomus ollut kasvattaa positiota?

  VastaaPoista
 3. Kiitos molemmille kommenteista, osui ja upposi :)

  Block kiinnostaa edelleen, mutta koen että sijoitusympäristö on muuttunut jonkun verran. Alkuperäiset ostot tein todennäköisesti liian kalliilla. Voin olla väärässä.

  Eikös yleinen bias ole, että ihmiset eivät halua myydä mitään tappiolla, vaan mieluummin myyvät voitollisia? Itselläni jostain syystä tämä "bias" toimii toiseen suuntaan. Ehkä talvivaara opettaa ;)

  VastaaPoista